Voor de tweede keer Groninger Beach Soccer Toernooi

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

beachsoccer_7865a_30198a

Het is bijna zo ver. Zaterdag 2 juli wordt voor de tweede keer het Groninger Beach Soccer Kampioenschap gehouden. Dit jaar krijgt het toernooi als toevoeging ‘Open’, waardoor alle verenigingen uit Nederland mee kunnen strijden om het kampioenschap.

Het toernooi geldt als officiële voorronde voor de NK, wat eind juli in Scheveningen zal plaatsvinden. Er hebben zich tot dusver tien verenigingen ingeschreven die een gooi willen doen naar het kampioenschap. Dit zijn de deelnemers:

1. zvv WMC/Timeless - Winschoten - 1e divisie zaal
2. SV Vaassen - Vaassen - 2e klasse zondag
3. Musselkanaal - Musselkanaal - 3e klasse zondag
4.Viboa - Winsum - 1e klasse zaterdag
5.ZNC - Zuidbroek - 3e klasse zondag
6. Bellingwolde - Bellingwolde - 3e klasse zondag
7.ASVB - Blijham - 3e klasse zondag
8. Westerwolde - Vlagtwedde - 5e klasse zondag
9. Veelerveen - Veelerveen - 3e klasse zondag
10. Westerlee - Westerlee - 3e klasse zaterdag

De zaalvoetballers van W.M.C./Timeless hebben de wisselbokaal sinds vorig jaar in hun bezit en vinden, op hun weg naar prolongatie, in SV Vaassen en Viboa geduchte tegenstanders op hun pad. Al zou het best wel eens zo kunnen zijn dat een van de andere verenigingen met de eer zal strijken, want voetballen op zand is toch een heel andere discipline dan die op het gras of in de zaal.

Inschrijven

De inschrijvingstermijn voor het toernooi sluit op woensdag 29 juni. Tot zolang is het nog mogelijk voor verenigingen zich inschrijven, wat kan via de website www.strandvolleybal.org

De eerste wedstrijden zaterdag 2 juli beginnen om 09:30 uur. De finales zullen aan het eind van de middag gespeeld worden. Het strijdtoneel is het strand aan het Weddermeer,

De organisatie van het Open Gronings Beach Soccer Kampioenschap is in handen van de Stichting Strandvolleybal Westerwolde.