Feyenoord on Tour te gast bij Gruno.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

feyenoordontourOp donderdag 18 en vrijdag 19 augustus komt oud-Feyenoorder en oud-international Ben Wijnstekers naar Groningen om jonge voetballiefhebbers een echte professionele voetbaltraining te laten ervaren. Op het complex van v.v.Gruno zal hij samen met zijn assistenten enthousiaste kinderen de fijne kneepjes van het voetbal bijbrengen.

v.v. Gruno

Op donderdag 18 en vrijdag 19 augustus komt Ben Wijnstekers met zijn Feyenoord on Tour naar v.v.Gruno. Deze unieke voetbalclinic is bestemd voor jongens en meisjes van 6 tot en met 14 jaar. Zij krijgen training waarbij de oefeningen zich richten op de sleutelelementen van het voetbal, maar met de nadruk op plezier. Er wordt getraind op de echte ‘Feyenoord-manier’ met Feyenoord-trainingsmiddelen. Ben Wijnstekers traint de deelnemers samen met zijn assistenten volgens de nieuwste inzichten en technieken. Het Feyenoord on Tour team zorgt er verder niet alleen voor dat de kinderen beter worden, maar ook dat zij het voetballen nog leuker gaan vinden.

Indrukwekkende carrière

Ben Wijnstekers is de uitgelezen persoon om kinderen de fijne kneepjes van het voetbal te leren. Zijn prestaties als profvoetballer brachten Wijnstekers zelfs in het Nederlands Elftal. In totaal speelde hij liefst 36 interlands, waarvan negentien als aanvoerder. Maar hij begon ooit ook gewoon bij een amateurvereniging, Overmaas uit Rotterdam. Bij deze club werd zijn talent al snel opgemerkt en het duurde dan ook niet lang voordat hij bij Feyenoord kwam te spelen. Wijnstekers doorliep vanaf dat moment alle jeugdelftallen op Varkenoord en werd regelmatig verkozen in de diverse vertegenwoordigende jeugdelftallen. In1977 maakt Wijnstekers zijn debuut in het eerste elftal. Daar werd hij bij de Rotterdamse aanhang vooral geliefd om zijn tomeloze inzet, harde tackles en zijn aanvallende rushes. Hij werd ondanks de matige resultaten in de jaren tachtig gezien als één van de populairste Feyenoorders en was het boegbeeld voor de supporters.

Professionele trainer

Na zijn carrière als voetballer kende Wijnstekers geen twijfel om iets te doen met zijn grote hoeveelheid nationale en internationale ervaring. “Daarbij kwam dat ik het liefste op het veld sta en dat mijn kwaliteiten daar ook liggen. Het volgen van een officiële trainerscursus om een professionele trainer te worden was dus een logische optelsom”, vertelt Wijnstekers. “Sinds 2004 ben ik weer volledig in dienst bij mijn oude liefde Feyenoord en heb ik mijn eigen voetbalclinics, met de naam Feyenoord on Tour. Dit zijn leuke, leerzame clinics die ik met mijn team in het hele land voor jong en oud geef”.

Op deze dagen ziet Wijnstekers genoeg talent om zich heen. “Eigenlijk heb ik bij de Feyenoord on Tour clinics te weinig tijd”, weet Wijnstekers. “Op zo’n ochtend of middag slaag ik er altijd wel in om mijn enthousiasme over te brengen. Maar wil ik ook mijn voetbalkennis echt goed overbrengen, heb ik vaak meer tijd nodig. Dit is één van de belangrijkste reden dat we het concept Feyenoord SoccerCamps hebben ontwikkeld. In de schoolvakanties gaan we twee of vier hele dagen met een vaste groep kinderen allerlei oefeningen doen. Het leuke is dan dat je kinderen tijdens deze dagen echt vooruit ziet gaan en de aangeleerde technieken ziet uitproberen”, aldus de 36-voudig international.

Kosten en aanmelden

Kosten voor een tweedaags SoccerCamp bedragen € 89. Kameraadjes, leden van v.v.Gruno en leden van de Feyenoord Amateurpartner verenigingen ontvangen € 5,- korting op de inschrijving.

Wat krijg je voor dit bedrag?

2 dagen training van 9.30-16.30 uur met Ben Wijnstekers en zijn team - Een Feyenoord on Tour-bal- Lunch tussen de middag- Drinken tussen de trainingen (ochtend en middag) - Een deelnamecertificaat na afloop- Groepsfoto

Aanmelden en meer informatie op www.feyenoordontour.nl.