SPW met dubbeldekker naar Lilienthal

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

clip_image001_30125g

Het was vroeg op voor zo´n zeventig SPW-ers. Om 06.30 uur vertrok een grote dubbeldekker naar Lilienthal , de partnergemeente van Stadskanaal, in de buurt van Bremen. Op het programma stond een toernooi van F, E en D-teams van beide verenigingen, waarbij alle jeugdige ploegen een gemengd Nederlands-Duitse samenstelling hadden. Verder namen een vijftal C-elftallen deel aan een onderling toernooi. ”Al met al waren er zo’n honderdvijftig kinderen bijeen om met elkaar voetballen”, aldus Harry Jasken van de jeugdafdeling van SPW. “Daarmee is de samenwerking tussen beide verenigingen in vergelijking met voorgaande jaren nóg weer gegroeid.”

Rond de klok van tien uur was de officiële opening, waarbij de voorzitter van de voetbalvereniging Lilienthal alsmede de burgemeester alle gasten welkom heetten. “Namens SV Lilienthal Falkenberg zijn we blij en trots dat we, na de eerste uitwisseling in mei 2008, nu voor de tweede keer als gastheer mogen optreden voor de jeugd van SPW”, aldus Burkhard Wengorz, organisator aan de Duitse zijde. “Wij vinden deze uitwisseling uit sportief en maatschappelijk oogpunt belangrijk. Samen ongedwongen met elkaar omgaan, tolerantie en sportieve strijd vormen belangrijke elementen in onze uitwisseling.” Onder de klanken van het Wilhelmus droegen vertegenwoordigers van alle deelnemende elftallen van SPW vervolgens de verenigingsvlag tijdens de openingsceremonie over de sintelbaan.

Nieuw complex

Daarna konden de wedstrijden beginnen, waarbij alle spelertjes waren ingedeeld in teams van naam, zoals Tottenham Hotspur, VfB Stuttgart, Werder Bremen, FC Groningen en Ajax. Er werd met plezier en volop inzet gestreden. In het toernooi van de C-teams, waaraan twee teams van Lilienthal, alsmede en elftallen van SPW, Seebergen en Ritterode deelnamen, waren de onderlinge verschillen klein. Het team van Noord eindigde op een zeer verdienstelijk derde plek en kon de competitie met de Duitse teams prima bijbenen. “Wederom een geslaagde dag” meende Jasken..”Kinderen, begeleiders en ouders, waarvan sommigen met eigen auto waren meegereden, waren vol lof over de ontvangst en organisatie. We hebben daarom zonder enige aarzeling Lilienthal uitgenodigd om in 2012 naar Stadskanaal te komen. Op ons nieuw complex zullen we proberen om onze uitwisseling nog meer vorm en inhoud te geven.“