Slotdag Stedum groot succes

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Stedum

Stedum heeft zaterdag het voetbalseizoen 2010/2011 afgesloten met een voetbalspelletjesdag voor de jongere jeugd en een 7 tegen 7 toernooi voor de oudere jeugd en de senioren. Ondanks enkele buien was iedereen na afloop zeer tevreden over de slotdag.

Om 10.00 uur in de ochtend werd de slotdag geopend met een voetbalspelletjescircuit voor alle jeugdleden en andere kinderen uit het dorp. Met een deelname van ruim 50 kinderen werd het een zeer gezellige en geslaagde ochtend. Mede dankzij een eenmalige sponsorbijdrage van de Rabobank waren van Voetbalcenter Meerstad enkele spectaculaire attracties op het hoofdveld van Stedum uitgestald. Zowel de grote pannakooi, de schiettent als de snelheidsmeter bleken een schot in de roos. Ook het penaltyschieten op Boeli de Sturler, keeper van het eerste van Stedum, haalde het beste uit de kinderen naar boven. Per leeftijdscategorie ontving de winnaar een mooie bokaal. Met patat van Jan de Patatman tussen de middag werd het jeugdprogramma van de slotdag afgesloten.

 

Met één A- en C-juniorenteam, één D- en E-pupillenteam en waarschijnlijk weer twee F-pupillenteams hoopt Stedum ook volgend jaar weer mee te doen om de kampioenschappen in de regio.

Het middagprogramma werd volledig ingenomen door een 7 tegen 7 toernooi. Maar liefst 12 teams (!) en 100 voetballers en voetbalsters namen het in twee poules van zes tegen elkaar op. Op het druk bezochte sportpark van Stedum leverde dit veel spanning, hilariteit en voetbalplezier op. Ook de aanwezigheid van vele oud- Stedumers, zowel als voetballers als publiek, leverde hieraan zeker een bijdrage.

In de prestatiepoule ging na een spannende strijd tussen Friends United, bestaande uit vele 1e elftalspelers zoals Robert Freese, Hergen Balkema en Tont Duchenne, en Akzo Nobel, bestaande uit de jongere eerste elftalspelers van nu, het laatstgenoemde team met de hoofdprijs aan de haal.

In de recreatieve poule ging de strijd tussen Oet Steem, bestaande uit een verzameling fietsers, en FC Steem, grotendeels geformeerd uit de voetbalfamilie Dijk. De ‘wielrenners’ bleken uiteindelijk over de langste adem te beschikken en gingen er met de hoofdprijs vandoor.

Met een afsluitende barbecue, waaraan 100 mensen meededen, werd het succesvolle seizoen van Stedum gezellig afgesloten.

Ook volgend jaar komt Stedum met drie seniorenteams uit in de veldcompetitie. De 1e selectie blijft nagenoeg ongewijzigd en de verwachtingen zijn natuurlijk weer hooggespannen.