Meidenteam Eenrum maakt indruk op Internationaal Toernooi Duitsland

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

P1030449_29859g

Het meiden-junioren-elftal van VV Eenrum heeft afgelopen pinksterweekend een geweldig toernooi beleefd tijdens het groots opgezette en professioneel georganiseerde meidenvoetbalevenement ‘Girls Cup Malente’ in Bad Malennte (nabij Kiel). Maar liefst 51 teams uit Duitsland (23), Denemarken (19), Zweden (1), Noorwegen (1) en Nederland (7) boden voetbal op soms zeer hoog niveau.

Het was bijzonder om te zien hoe de Eenrumer meiden zich tussen het Duitse en Scandinavische “voetbalgeweld” staande hielden, sterker nog, de rood-zwarten waren nog heel dichtbij een finaleplaats in de Challenge-Cup. Op de zaterdag speelden de Eenrumer meiden tijdens de voorondes tegen 4 teams: het Duitse SF Oesede (Georgsmariënthütte) werd knap met 1-2 verslagen, tegen het Deense Ringkobning IF werd kansloos verloren, daarna een kap gelijkspel tegen het Deense HA85 Silkeborg, tot slot werd nipt verloren van het Deense Skjold Birkerod.

Op de zondag werden de finalerondes gespeeld, in de Challenge-groep werd onnodig verloren van SF Oesede, van zowel het Duitse TSV Oldendorf als het Deense BSV Sollerod Vedbaek werd zeer knap gewonnen, door pech en een vervelende blessure werd de laatste wedstrijd tegen het Duitse TuS Oggersheim Ludwigshafen onterecht verloren, hierdoor greep Eenrum ongelukkig net naast de finalewedstrijd om plaats 3 en 4. Maar een 5e plaats tussen zoveel goede teams is een geweldige prestatie. Bovenal is een dergelijk groot internationaal toernooi een geweldige ervaring voor de speelsters, waarvan uiteraard ook een zeer gezellig weekend is gemaakt. Opvallend was verder, hoewel er soms zeer fel werd gespeeld, het duidelijke respect en de sportiviteit tussen de teams en speelsters onderling en naar de arbitrage.

Het Eenrumer MC-team kan terugkijken op vier prachtige dagen in Duitsland, deze mooie ervaring pakken ze de meiden niet meer af.

Het toernooi is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van zeven sponsoren: Cafetaria-Bar Eendrum, European Livestock Eenrum, Mosterdmakerij Eenrum, Laif & Nuver Mensingeweer, Deuren Service Noord Eenrum, Vos Auto's Eenrum en Maike's Kapsalon Eenrum).