Zomaar even Prutsen tijdens de Pinksterdagen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Op eerste pinksterdag sprak ik nog even met FC LEO-speler Gert Jan van der Ploeg die sinds kort dezelfde werkgever, UMCG, heeft als ik. Ik begreep van ‘Totti” dat hij tweede pinksterdag naar het Eurovoetbal ging. Die plannen had ik in eerste instantie niet maar doordat Henk Mulder, leider Hoogezand D1, zo attent reageerde veranderde mijn weekendindeling.

Op eerste pinksterdag sprak ik Gert Jan van der Ploeg die sinds kort dezelfde werkgever heeft als ik. Ik begreep van ‘Totti” dat hij tweede pinksterdag naar Eurovoetbal ging. Die plannen had ik in eerste instantie niet maar doordat Henk Mulder, leider Hoogezand D1, zo attent reageerde veranderde mijn weekendindeling.

images

 De bloem der bloemen: De Passiebloem

 

Ik vertelde Gert Jan verder dat ik nog even ging ‘prutsen voor Puurvoetbalonline en daar moest hij om lachen. Surfend over de diverse site, s verbaasde ik mij, al prutsend” over een opmerkelijk feit: zaterdag 2 juli komt FC Groningen voor de derde keer naar de gemeente Eemsmond om het op te nemen tegen een team dat is samengesteld uit spelers die voor een van de zeven verenigingen uitkomen die de gemeente rijk is. In 2009 werd het duel voor de eerste keer gespeeld in Roodeschool waar het een waar feest werd. Editie 2010 viel samen met het WK in Zuid-Afrika en op het moment dat het RWE-team en FC Groningen speelden begon ook het duel Argentinië- Duitsland. Dat scheelde een paar toeschouwers en zeker in de tweede helft toen het ook nog eens begon te regenen. De derde confrontatie wordt in Zandeweer gespeeld waar de organisatie druk doende is om ook deze ontmoeting tussen de profs en amateurs succesvol te laten verlopen. De profs zijn nog op vakantie en beginnen op 27 juni met de training waar de voorbereiding van de amateurs in volle gang is. Drie trainingen en twee wedstrijden moeten het team klaarstomen voor de kraker tegen de ‘Trots van het Noorden”.

Donderdag 16 juni speelt het RWE-team tegen het Regioteam van Harry Torrenga en ik was even nieuwsgierig uit welke spelers beide selecties zouden bestaan. De site www.eemsmondvoetbal.nl gaf echter nog geen selectie aan en dat was bij de eerste editie in 2009 duidelijk anders. De site www.regioteamnoordgroningen.nl gaf hetzelfde beeld wat de selectie betrof. Er vielen geen namen van spelers te lezen op de site van de stichting dat het hield bij nieuws uit het verleden wat ondertussen oud nieuws was geworden. Ook www.eemsmondvoetbal.nl blonk niet uit door nieuwe informatie en dat is helemaal jammer want op deze manier wordt de derde editie van de wedstrijd RWE-team- FC Groningen niet dat spektakel wat het zou moeten worden. In de wandelgangen hoor je weleens dat de animo bij spelers wat afneemt richting de ‘selectieteams”. Ik heb het idee dat dit niet alleen bij de spelers het geval is trouwens. Toen ik, samen met Martine, in 2009 met Puurvoetbalonline begon waren er personen die dachten dat ik het na een paar maanden wel voor gezien zou houden

. Er zijn ook personen die er werkelijk niets van begrijpen dat ik zaterdags/zondags of doordeweeks ergens bij een sportevenement aanwezig ben om daar een verslag van te maken. Daar heb ik ook binnen de muren van het UMCG hele discussies met collega, s over gehad die mijn hobby als werk zien. Dat zie ik duidelijk anders want tijdens het uitoefenen van mijn hobby ontmoet ik steeds vaker personen uit de sportwereld die ieder sportevenement waar ik aanwezig ben weer tot een feest maken wat ik van mijn werk niet kan zeggen. Maar je moet wel tijd willen investeren in bijvoorbeeld‘Projecten” als Puurvoetbalonline, Eemsmond Voetbalt of het Regioteam Noord Groningen. Doe je dat niet dan bloeden dit soort 'projecten dood wat jammer is maar helaas bij de tegenwoordige tijd past. Passie is een woord waar ik het deze week nog met de hoofdsponsor van CSVH, Hans Top, en Jan van Dijken over had.

Beiden deelden mijn mening dat velen ergens aan beginnen maar niet afmaken. Ik merkte, toen ik enkele maanden geleden 15(!) clubvoorzitters van verenigingen buiten het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant via hun clubmail info@ balopdakdertien.nl( voor balopdakdertien mag de clubnaam ingevuld worden)benaderde dat het inderdaad zo werkte.Op de vraag of ze aan de rubriek voorzittersvisie wilden deelnemen kreeg ik niet een mail terug van de heren voorzitters waarbij er zelfs een derde klasser(!) was die via de 'PR-commissie" aangaf dat de voorzitter niet mee mocht werken aan Puurvoetbalonline.Als ik daar voorzitter was stapte ik direct op want dat kan een voorzitter toch prima zelf bepalen dacht ik zo!

Public Relations is het toverwoord waar het om draait tegenwoordig en hoewel ik geen man van de feesten en partijen ben ( laat mij maar met pen en ‘boekie” langs de lijn staan) weet ook ik dat sociale contacten belangrijk zijn. Jan van Dijken is wat dat betreft een prima leermeester die bij mij duidelijk in de categorie valt van personen waarvan ik iets wil aannemen. Niet dat ik eigenwijs ben(soms wel een beetje) maar om even een voorbeeld te geven het grootste gros van mijn teamleiders/ managers binnen het UMCG viel/valt niet in deze categorie. Maar de mannen van de redactie van de OC duidelijk weer wel die regelmatig met een tip komen waardoor ik mij kan verbeteren. Ook dat is namelijk belangrijk voor je PR, je willen verbeteren. Dat zie ik helaas steeds minder terug bij verenigingen maar ook bij de twee Regioteams die donderdag 16 juni in Warffum tegen elkaar spelen en waar weinig ruchtbaarheid aan gegeven is. Daarom kunnen we  de letters PR beter omdraaien in RP waardoor Public Relations op eens Rommel Pot wordt.

Dat vond ik namelijk van www.eemsmondvoetbal.nl en www.regioteamnoordgroningen.nl waar niets te lezen viel wat ook maar in de buurt van het woord PASSIE komt. Jammer maar helaas, dus organisatie straal uit dat er enkele prachtige wedstrijden aan zitten te komen. Maak een goede PR voor de wedstrijd RWE-team tegen Regioteam Noord Groningen en het duel FC Groningen- RWE-team. We willen allemaal het amateurvoetbal promoten maar dan moet er wel een beetje meer beleving in. Een taak waar ook een mooie rol  voor de Stichting Regioteam Noord Groningen in is weggelegd!!