'Twittergedoe" geeft irritatie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 full_logo_blue

 

Het Promotex Toernooi 2011 zit er weer op viel op de hoofdpagina van de voetbalvereniging Gronitas te lezen. Want er werd wat afgetwitterd na afloop van de door PKC gewonnen finale. De ‘Stadjerders” wonnen in de finale van Hoogeveen las ik in de twitterberichten. Veel meer dan dat het gezellig was in de kantine van Gronitas werd er niet gemeld trouwens en dat is raar. Een groot Toernooi mag eigenlijk wel meer gepromoot worden door uitslagen en kleine verslagen van de toernooidagen te vermelden. Dat geeft uitstraling wat een toernooi als het Promotex Toernooi verdiend want de opzet is geweldig en de teams die meededen was niets mis mee.

Dat ‘Twitter-gedoe” is prachtig maar als voetballiefhebber wil ik graag weten wat bijvoorbeeld CVVB, Achilles 1894 of Viboa voor resultaat neergezet hebben en dan merk je steeds meer dat het randgedoe belangrijker is dan het spelletje zelf want die informatie was niet te vinden op een vroege zondagochtend.

Bij het beroemdste jeugdtoernooi van Nederland, dat op dit moment op de Esserberg gaande is mogen we ook concluderen dat de organisatoren héél erg druk zijn. Dat klopt ook hoor want ik heb voor Puurvoetbalonline een paar keer informatie gevraagd maar niet gekregen. Maar als ik de ‘twitters” lees begrijp ik het helemaal want ze heb het allemaal een partij druk waar de honden geen brood van lusten.

Ze ‘twitteren” zich suf maar een mail beantwoorden is er helaas niet bij. Slechte PR noem ik dat en ik snap best dat er een keer iets blijft liggen maar niet bij organisatoren waar het grootste gedeelte zich van suf twittert. Wat ik op Puurvoetbalonline zet komt automatisch op Twitter wat Ronald en Bob mooi geregeld hebben. Een verder komt er een keer een geintje op als ik mij weer verbaas over iets wat zich binnen de muren van het UMCG afspeelt maar als ik verplichtingen heb, zoals gisteren(zaterdag 11 juni), heb ik geen tijd voor die onzin. Daarom, en de organisatie zal daar niet wakker van liggen, vandaag geen Eurovoetbal voor mij. Wil me even niet ergeren aan snelle mannetjes en vrouwtjes die je al twitterend voorbij vliegen. Twitterend dat ze het druk hebben rennen ze van links naar rechts terwijl dat best wel meevalt durf ik heerlijk arrogant te zeggen want wat is druk. Daarom Twitter is een mooi sociaal bindmiddel als je het op de juiste manier gebruik maar maak jezelf er niet belangrijker mee dan je bent.