Morgen nog een keer 'Bloed Zweet en Tranen voor Oranje Nassau

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

ON

Morgenmiddag moet Oranje Nassau op de eigen Coendersborg een tot dusver waanzinnig verlopen seizoen zien te bekronen met handhaving in de hoofdklasse. Nadat de Groningers na driekwart van de competitie volledig waren afgeschreven, volgde na de aanstelling van trainer Henk Konings een wonderbaarlijke wederopstandig die er uiteindelijk na veel bloed, zweet en tranen toe heeft geleid dat ON tot aan de laatste dag mag hopen. Morgen dient Drenthina met maar liefst 4-0 opzij te worden gezet en dan kan de vlag in top. Maar een eenvoudige klus is dat zeker niet, want de formatie van voormalig ACV-trainer Gerrie Benes heeft ook in de nacompetitie laten zien een leuke partij voetbal te kunnen spelen.

Bovendien kunnen de Emmenaren vrij uit voetballen. De druk ligt bij de thuisclub, die over een volledige selectie kan beschikken. Aanvoerder Martin Tillema is terug van een schorsing en Tim Rosema heeft de vakantie er op zitten. Oranje Nassau hoopt het goede spel van vorige week in de alles of niets wedstrijd tegen SDVB een vervolg te kunnen geven, want dan liggen er mogelijkheden. De ploeg stapte na de 1-1 in elk geval als morele winnaar van het veld.

De teleurstelling bij SDVB, dat zich al in de hoofdklasse waande, was overigens enorm. Maar hoop is er uiteraard nog steeds bij de Barnevelders. Morgenmiddag zal de wedstrijd live worden uitgezonden in de kantine van SDVB. De club heeft producent Eyeworks ingehuurd om de beelden vast te leggen en door te geven. Bezoekers moeten drie euro entree betalen en dat is stukken goedkoper dan een retourtje Groningen.

Oranje Nassau - Drenthia begint om 14.30 uur.