Drie spelers GVAV Rapiditas vertrekken naar Haren

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Haren

Haren heeft voor het volgende seizoen drie nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd. Martin Kijlstra, Arno de Jong en Jasper van der Bijl maken alledrie de overstap van GVAV Rapiditas naar derdeklasser Haren.

Voor Martin Kijlstra, dit seizoen nog gedeeld topscoorder van GVAV met dertien doelpunten, is dit toch wel een enigszins opmerkelijke overstap. Jarenlang was Kijlstra de eerste spits van GVAV en dit resulteerde ook in de nodige doelpunten. Na de promotie met GVAV in het seizoen 2008/2009 naar de eerste klasse besloot hij naar VEV ’67 te verkassen, maar al in het seizoen erop besloot hij terug te keren naar ‘huis’. Het huidige seizoen verliep vervolgens goed met dertien doelpunten, maar toch heeft hij besloten weg te gaan bij GVAV en voor Haren te gaan spelen het volgende seizoen.

De 19-jarige doelman Arno de Jong maakt ook de overstap naar Haren. In het vorige seizoen, onder toenmalig hoofdtrainer Jacob Bosman, maakte hij nog 8 competitiewedstrijden in de eerste klasse mee als A-junior. Dit seizoen is hij mede door de komst van Remco Molenaar en een schouderoperatie, weinig aan spelen toegekomen.

Jasper van der Bijl is de derde speler die van GVAV overstapt naar Haren. De 24-jarige verdediger is na de winterstop van het huidige seizoen bij de eerste selectie gekomen en heeft hierbij een goede indruk achter gelaten. Echter heeft hij ook overschrijving naar Haren aangevraagd.