Geslaagde Funday FC Grootegast

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Funday_FC_Grootegast_29558g

 Wethouder, Mevr. H van der Sluis, opende de Funday van FC Grootegast

 

FC Grootegast sloot het seizoen af met de inmiddels gebruikelijke Funday. Met dank aan de inzet van de voorbereidingscommissie was er een geweldig programma op touw gezet, wat samen met de hulp van vele vrijwilligers heeft mogen leiden tot een geslaagde dag.

Om 09.45 uur werd een ieder welkom geheten door voorzitter Marten Hazenberg, waarna wethouder mevrouw H. v/d Sluis de dag opende door vanaf de penaltystip op doel te schieten (zie foto). Hierbij diende de bal minimaal een snelheid te bereiken van 30 km/h. Na eenmaal geschoten te hebben buiten het bereik van de laser, bezat het tweede schot ruim voldoende snelheid om de dag te starten. Als eerste werd de F1 gehuldigd vanwege het feit dat dit team naast de reeds gehuldigde E1 en C1 kampioen was geworden.

Vervolgens nam Jakob Steursma de microfoon over en gaf, na instructies, het startschot voor het 4x4 toernooi van de junioren. Met meer dan 150 opgegeven jeugdleden werd individueel binnen elke leeftijdscategorie gestreden om de hoogste eer en bijbehorende medaille. Ondanks de niet zo gunstige weersvoorspellingen een dag eerder bleef het nagenoeg de hele ochtend en middag droog, waardoor er optimaal kon worden genoten van het aangeboden hoofd en randprogramma. De gehele dag kon er door een ieder op goal geschoten worden, waarbij de snelheid van het schot geregistreerd werd, wat uiteraard leidde tot het iedere keer proberen verbeteren van het (eigen) record. Daarnaast was een springkussen aanwezig voor de allerkleinsten, alsmede een heuse stormbaan voor de wat oudere jeugd. Tevens konden de kinderen worden geschminkt door de aanwezige grimeurs. Ook was de juniorclub van FC Groningen present voor ledenwerving van de juniorclub. Dit ging uiteraard gepaard met de afgifte van promotiemateriaal wat gretig aftrek vond. Vooraf aan het 4x4 toernooi hadden de deelnemers een kleine presentie ontvangen van de club met daarin een tegoedbon voor een broodje hamburger. Nadat dan ook het eindsignaal had geklonken voor het 4x4 toernooi, vonden deze broodjes gretig aftrek. En dit gold niet alleen voor de jeugd.

BV Veendam

De middag werd gestart met de voetbalclinic gegeven door de BV Veendam. Op een leuke en gedreven wijze gaf de assistent-trainer tezamen met een aantal selectiespelers, waaronder de in eigen jeugd opgeleide Petrit Hoxhai een leerzame circuittraining. Hierin kwamen diverse spelvormen aan inzicht en techniek aan bod. Als eerste waren de E en F’s aan de beurt en vervolgens mochten de C, D en B’s hun kunnen laten zien en bijschaven. Daarnaast werkten de senioren s’middags hun 4x4 toernooi af, en vond er een penalty shoot out plaats.Tijdens al dit voetbalgeweld op de thuisbasis speelde het eerste s’middags in Nieuw Weerdinge een promotiewedstrijd. Om dit elftal te ondersteunen was een bus vol supporters meegereisd met een FC Grootegast T-shirt met het nummer 12 en de tekst “you’ll never walk alone“ Ondanks de thuiswinst een week eerder, was het resultaat (0-1) niet genoeg, waardoor promotie er helaas net niet inzat.

Kavel

 Voorafgaand aan de Funday was er een actie commissie opgericht om geld te genereren voor de renovatie van de kleedkamers die nog gerenoveerd moeten worden. Het Pilot project van deze commissie was de zogenaamde “schijt je rijk” actie. Voorafgaand en tijdens de Funday werden loten verkocht die correspondeerden met een stukje kavel op het hoofdveld. Nadat om 19.30 uur de koe werd losgelaten op het hoofdveld, kreeg deze 2 uur de tijd een “geschikte” kavel te kiezen. Uiteindelijk moesten de reglement worden toegepast om de winnaar te bepalen, omdat de koe er voor koos haar kavel te kiezen 20 seconden na de verstreken tijd. Tot slot werd de dag afgesloten met een feestavond voor alle leden vanaf de B’s, vrijwilligers alsmede sponsoren en bijbehorende partners. Naast dat er kon worden genoten van de muziek van discoshow “Double M” kon tevens de champions league finale worden gevolgd via een groot beeldscherm. De vrijwilligers in de kantine zorgden ervoor dat ook de avond net als de rest van de dag op rolletjes verliep! Ondanks het niet promoveren van het eerste kijkt de FC Grootegast terug op een geslaagde dag, waarin een seizoen werd afgesloten, waarin zowel de C1, E1,F1 en F3 kampioen zijn. Daarnaast speelden de B1, F1 en F2 op zaterdag 4 juni in Meppel, de finaleronde van de noordelijke districtsbeker van de KNVB. Hieruit blijkt maar weer dat de FC Grootegast met haar huidige jeugdopleiding op de goede weg is.