SPW-clinic daverend succes

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

clip_image002_29562g

 

“Mam, mag ik op voetbal”, vroeg één van de deelnemers na afloop van de SPW-clinic voor een aantal basisscholen in Stadskanaal. De actieve jeugdafdeling van de voetbalclub had gistermiddag zo´n vijftig kinderen uit de groepen 3 en 4 op bezoek. Van half twee tot een uur of drie verzorgden Mark Jan Gorter en Jeffrey Bos van de A1-junioren van SPW, bijgestaan door diverse ouders en vrijwilligers, de clinic.

“Gewoon enkele eenvoudige oefeningen om kinderen wat basisbeginselen van het voetbal bij te brengen. Leuk om te doen”, meenden Mark Jan en Jeffrey. Zij hadden de oefeningen voorbereid en voerden de clinic met zichtbaar plezier uit. “Gelukkig waren de kinderen heel enthousiast. Ze vonden het geweldig. En je kon zien dat er talent tussen zat.”

Gesmeerd

Het was voor het eerst dat SPW een dergelijke clinic hield. “Qua organisatie viel het heel erg mee”, vond Geert Buist, mede-organisator van het initiatief. “Het gaat er om dat je kinderen op een speelse en toch aansprekende manier iets bijbrengt op voetbalgebied. Je kon zien dat de kinderen er plezier aan beleefden. Gelet op het aantal aanmeldingen en de reacties na afloop is dit wat ons betreft voor herhaling vatbaar.” Van de zijde van de scholen werd dit beaamd. “Een goede zet van SPW en leuk opgezet. In het begin even wat chaotisch met zoveel kinderen in de kantine, maar eenmaal op het veld en in actie liep het gesmeerd”, aldus een juf van de Oranje Nassauschool. “Ook op onze school reageerden de kinderen vol enthousiasme. Er was veel animo om hieraan deel te nemen. En zelf had ik ook zoiets dat is leuk en daar doen we aan mee”, aldus een begeleidster van de Willibrordschool.

Méér elftallen

Volgens de voorzitter van het jeugdoverleg van SPW, Harry Jasken, was de clinic een schot in de roos. “De deelname was boven verwachting, de regen hield begin van de middag op en er heerste een heel ongedwongen sfeer. Verder mijn complimenten aan onze vrijwilligers en aan onze jeugdspelers die de oefeningen prima hadden voorbereid en opgezet.” Alle vijftig deelnemers ontvingen na afloop een certificaat als bewijs van deelname en geschiktheid voor het spelen van voetbal. “Een mooi initiatief dat past in ons jeugdbeleid. We pakken activiteiten stap voor stap op en we merken dat we op de goede weg zitten. Het aantal jeugdleden groeit gestaag. Komend seizoen komen we toch weer met méér elftallen het veld op. En we hopen dat deze clinic ons ook nog wat nieuwe leden bezorgd. Dat zou mooi zijn, helemaal wanneer we in 2012 ons nieuwe complex in gebruik gaan nemen”, aldus Harry Jasken.