Eenrum en Kloosterburen dames niet meer tegen elkaar.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 Elftalfotos_C1_D1_E1_en_Dames___Dames_Klburen-Eenrum_4-3_046

Een spelmoment wat in het seizoen 2011-2012 niet meer op de velden te bewonderen zal zijn.  foto: Jan Gerdez

Een persbericht ‘Damesteams Eenrum en Kloosterburen zoeken nieuwe speelsters” betekent niet dat beide verenigingen samen een persbericht hebben opgesteld maar dat er een samenwerkingsverband tot stand is gekomen. Een prima zaak is mijn persoonlijke mening want hoewel Kloosterburen de wedstrijden geregeld met negen of tien speelsters speelde en dan ook nog won heeft Pim Mulier, de man die in Nederland de grondlegger van de voetbalsport was, ruim 100 jaar geleden het spelletje voor 11 tegen 11 bedacht en niet voor bijvoorbeeld 9 tegen 11.

Rond het duel in Eenrum tussen de beide seniorenteams hoorde ik in de wandelgangen al dat er gesprekken gaande waren om tot een samenwerking te komen. Gezien het persbericht is dit gelukt wat een prima zaak is voor het damesvoetbal in het Marnegebied. Want gezien de resultaten van beide teams in de competitie, en de energie die beide clubs in het samenwerkingsproject hebben gestoken, zie ik ‘EKC” ( Eenrum Kloosterburen Combinatie) of ‘FC ROWICO” (Rood Wit Combinatie) is het niet ondenkbeeldig dat er richting de hogere klasses gekeken wordt. Om de damestak echter direct goed en gedegen te beginnen kan de damesafdeling nog wel wat versterking gebruiken. Want laten we eerlijk zijn in het damesvoetbal, wat ook voor heren en jeugdteams geldt) kun je niet zonder wisselspelers. Om te kijken of dames of meisjesvoetbal iets voor je bent ben je zaterdag 18 juni welkom op het zevende meidentoernooi dat de voetbalvereniging Eenrum organiseert waar teams uit het hele land aan meedoen.

Het toernooi begint zaterdag 18 juni om 8.30 uur en is rond 16.00 uur afgelopen

Heb je verdere vragen dan kun je contact opnemen met:

 

Korinne Huizinga 0595-851715 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Annelies Reitsma 0595-572786 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.