CVVB debuteert op Promotex Toernooi met remise tegen Achilles 1894

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

CVVBLOGO

CVVB doet dit jaar voor het eerst mee aan Promotex Toernooi van Gronitas. Dinsdagavond traden de Bedumers aan tegen zondag eersteklasser Achilles 1894. De Assenaren misten afgelopen zondag een ticket voor de hoofdklasse, nadat ze in de laatste minuut met 0-1 verloren. CVVB trad aan met de nieuwe selectie. Bij deze selectie zat een drietal nieuwelingen en een tweetal A-junioren. De wedstrijd eindigde in 4-4.

CVVB was in de beginfase erg zoekende. Het kon geen grip krijgen op de lopende mensen en het goede spel van Achilles. Dit resulteerde ook al vrij snel in een 1-0 achterstand via de snelle Germain Beck. Na 15 minuten kregen de Bedumers grip op de wedstrijd en gingen ook zij voetballen. Het betere spel zorgde ook voor goals voor de ploeg van Rolf de Boer. Eerst was het Davy Jurna, die vanuit een scrimmage voor de goal, de bal uiteindelijk in het doel werkte: 1-1.

Daarna was er een vlotte uitbraak via Arvin Knol, die de bal goed verlengde en daarmee Erik Setz alleen voor de keeper zette. Hij rondde beheerst af, 2-1. Vanuit een corner direct daarna was het Hans Setz die de 3-1 binnenkopte. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee was het weer even zoeken voor de Bedumers. Het spel werd minder. Binnen vijf minuten tijd werd de stand gelijk getrokken door Achilles, 3-3. In de slotfase mocht CVVB zich gelukkig prijzen, omdat het vlak voor tijd op 4-3 voorsprong kwam. Een goed uitgespeelde aanval werd door Eddy Koopman binnengeschoten: 4-3. Toch kwam er nog een domper voor de Bedumers. Achilles trok de stand, in de laatste minuut, opnieuw gelijk. Er volgden vijf strafschoppen, die gingen beslissen wie er met de winst vandoor ging. Uiteindelijk won Achilles de serie met 5-3.

CVVB speelt hierdoor donderdag( vanavond) haar tweede wedstrijd om 18.15 tegen GRC Groningen.