Voetballers 'sHeerenloo winnen Olympisch Goud

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

stopper3_12268a

Het voetbalteam van ’s Heeren Loo behaalde Olympisch Goud tijdens de Special Olympics Regionale Spelen die zaterdag 28 mei plaatsvond in Groningen. Het voetbalteam draaide lekker, scoorde veel en wonnen uiteindelijk Olympisch goud.

Het programma startte vroeg in de ochtend met een openingsceremonie waarbij alle sportdeelnemers onthaald werden op een rode loper met feestmuziek en Olympisch vuur. Daarna gingen de sporters naar verschillende locaties om hun sport te beoefenen.

Om het voor iedereen spannend te houden, zijn de voebalteams zo gelijkwaardig mogelijk ingedeeld. In verschillende poules werd er vervolgens gestreden om een Olympische titel. Het zevenkoppig voetbalteam van ’s Heeren Loo werd steeds sterker en dynamischer naarmate de dag vorderde. Onder andere door de aanmoediging van Ger de Beweegster, de beweeg- en sportmascotte van ’s Heeren Loo. Omdat ’s Heeren Loo gelijkwaardig speelde met het team van HS’88 3 werd in spanning de uitslag afgewacht. Het wachten werd beloond toen werd aangekonigd dat ’s Heeren Loo goud had gewonnen. Ze kregen een gouden voetbalbeker en allemaal een gouden medaille. Het was een sportieve dag met een Gouden randje.

's Heeren Loo Zorggroep biedt verspreid over nagenoeg heel Nederland ondersteuning aan mensen van alle leeftijden met een lichte tot ernstige (meervoudig) verstandelijke beperking.