Rondje langs de wedstrijd Dreamteam Kees Mulder- Oosterhoek

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 Het negenentwintigste rondje langs de velden bracht mij vrijdagavond op de velden van de voetbalvereniging Oosterhoek waar het ‘Dreamteam” van Kees Mulder tegen Oosterhoek speelde

Het negenentwintigste rondje langs de velden bracht mij vrijdagavond op de velden van de voetbalvereniging Oosterhoek waar het ‘Dreamteam” van Kees Mulder tegen Oosterhoek speelde.

 voetbalteams_kees_mulder_en_oosterhoek

De selecties van het Regioteam Kees Mulder en Oosterhoek   foto: Herman Spier Bedum

 

Twee dagen bikkelen in de tuin had mij een hamstringblessure bezorgd en ‘passie” voor het tuinieren weer kilometers teruggeworpen zodat het duel in Oosterhoek een uistekend alternatief was om Martine niet in de weg te lopen. Daar organiseerde Kees Mulder een duel tussen Oosterhoek, waar hij als coach actief is, en een selectie van spelers waar Mulder in zijn imposante mee gewerkt heeft bij diverse verenigingen.

Spelers van Eems Boys, Stedum, Poolster en TEO gaven acte de precence waarbij de voetbalvereniging Stedum met de spelers Jaap Dijkema, Klaas Lubbers, Andries de Vries en Marcel Mulder uitstekend vertegenwoordigd was.

Voor de wedstrijd was het aantal bekenden weer groot te noemen want de man de werkelijk overal te vinden is waar maar een bal rolt, Jur Smit, was ook in Oosterhoek van de partij. Verder was Herman Spier, een van de fotograven die voor de Ommelander Courant actief is aanwezig zodat het voorafgaand aan het duel al zeer gezellig werd in Oosterhoek. Jur heeft altijd wel wat te vertellen en ook Herman maakt van alles mee op zijn trektochten langs sportevenementen en spectaculaire bruidsreportages. Kees had een, aardige” selectie samengesteld werd al snel na het beginsignaal van scheidsrechter Wim Kiel duidelijk want het balletje ging soepel rond binnen het ‘dreamteam” van Kees.

Als voetballiefhebber gaan je voeten jeuken bij het aanschouwen van zoveel moois hoewel een enkeling dacht dat de selectie van Kees Mulder na de rust conditioneel in elkaar zou klappen.

In de eerste helft was daar echter geen sprake van en langs de lijn klonken dan ook enthousiaste kreten van de oud-coryfeeën Ard Torrenga ( ex-Hunsingo) en Gezienus Uilhoorn( ex-Poolster) wat de verrichtingen van het Regioteam van Kees Mulder betrof. Fraaie hoogstandjes vielen als rijpe appels van de boom en ook de goals van het ‘Dreamteam” waren in sommige gevallen van grote schoonheid. Een omgedwongen sfeertje zorgde ervoor dat de thuisblijvers weer eens ongelijk hadden. Want gezien het feit dat ik iedere maandagmorgen van mijn collega, s moet horen dat er weinig moois te zien was op TV zal dat op vrijdag 3 juni niet anders zijn geweest. Volgend jaar zullen we dit duel nog meer gaan promoten dan nu het geval was want wedstrijden als deze verdienen dat er een paar honderd toeschouwers langs de lijn staan. Volgend seizoen maar in Stedum of Spijk denk ik even hardop mee….

team_mulder_oosterhoel_staal

Spelmoment uit de wedstrijd Oosterhoek-'Dreamteam" Kees Mulder   foto: Herman Spier Bedum

 

De wedstrijd was al snel geen wedstrijd meer omdat Oosterhoek door de komst van veel nieuwe gezichten duidelijk nog geen team was en de ‘Dreamteamers” stuk voor stuk een balletje konden trappen. De eindstand werd uiteindelijk 9-2 voor het ‘Dreamteam” waarbij vooral in de tweede helft de kist met ‘humor in en rond het veld” aardig werd opengetrokken. Kopkansen voor Gerard ’Toefke” Heun werden van een zeer ‘deskundig” commentaar voorzien. De vraag van ‘Japie” Dijkema hoelang de wedstrijd nog duurde werd door Kees Mulder beantwoord met 7-1. Jaap keek zijn oud-trainer aan, zei niks, en ging maar weer zitten terwijl je de rest van de ‘bewoners” uit de dug out kon dragen. Dat zijn dingen daar geniet je toch van als voetballiefhebber. Dat is ook datgene dat je mist als jezelf niet meer speelt. Normaliter zit je als verslaggever niet in de dug out natuurlijk maar ik was nu niet in ‘functie”

Nieuwtjes gehoord die maandag in de Ommelander Courant te lezen zullen zijn en dingen gehoord die niet voor publicatie geschikt zijn. Maar wat wel geschikt is dat het een fantastisch initiatief van Kees Mulder is om dit soort duels te organiseren. Steeds een andere locatie, een ervaren voetbaldier die een goed team samenstelt, een mooi programma om de wedstrijd heen en een leuk duel voor het publiek. Wat wil een mens nog meer op een mooie vrijdagavond in juni…..

Bedankt Kees en tot volgend jaar!