PWC besluit seizoen met gelijkspel tegen TEO 3

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

stopper6_14825h

Voor hun laatste competitiewedstrijd togen de voetballers van PWC naar Ten Post voor de wedstrijd tegen SV TEO 3. Thuis had PWC met 5-5 gelijk gespeeld en ook deze avond zou het een remise worden: 2-2.

door Jitse Drent

De gasten waren net met 11 man en misten topscoorder Roland Hoekstra, de middenvelders Tonny Poel en Hans Labrie en verdediger Klaas Cleveringa. De thuisploeg was de meer aanvallende partij maar toch nam PWC in de 16e minuut de leiding. Een vrije trap van Harold Veenstra op randje rechter-16meterlijn werd door Wieger Hulzebos binnengekopt: 0-1. De thuisclub kwam weer opzetten en wist in de 31e minuut te scoren maar scheidsrechter J.J. Beukema keurde de treffer – na overleg met grensrechter Riko Poel – af zeer tot ongenoegen van de thuisclub die dit verbaal dan ook duidelijk liet merken. PWC was aanvallend de mindere van de thuisclub maar uit één van haar aanvallen zou de gelijkmaker volgen. In de 44e minuut verspeelde PWC een kans waarna SV TEO snel omschakelde, de aanval overnam en de 1-1 binnen schoot.

Beruchte lijnen

In de tweede helft was SV TEO wederom de meer bovenliggende partij maar de verdediging onder leiding van Martin Boxem wist alles vooreerst weg te werken. De gasten kregen ook wel wat kansen maar wisten deze vooreerst niet te benutten. In de 51e minuut besloot libero Martin Boxem mee naar voren te gaan en kwam heel ver. Echter binnen de beruchte lijnen werd hij gevloerd zodat PWC een strafschop meekreeg. Erwin Hessels schoot deze onberispelijk in: 1-2. PWC stond weer aan de leiding en leek de 3 punten mee naar huis te kunnen nemen. In de 64e minuut leek SV TEO langszij te komen toen Erwin Hessels ongelukkig hands maakte en de thuisploeg een strafschop kreeg. Zij schoten deze echter tegen onderkant lat waardoor PWC haar voorsprong behield. Helaas lukte het alsnog niet om deze definitief vast te houden want drie minuten na de gemiste strafschop nam SV TEO wederom een aanval van PWC over en knalde alsnog de 2-2 binnen. Door het harde spel van SV TEO viel PWC-keeper Wesley Schop in 71e minuut nog geblesseerd uit en kwam Andreas Dijkstra op doel die ook nog enkele malen redding moest brengen. Wel moest PWC met 10 man verder maar Schop was na 9 minuten dermate hersteld dat hij als veldspeler verder kon. Erik Udema testte tussendoor in de 75e minuut nog even de keeper van SV TEO middels een kopbal na een pass van Ron Poel maar deze poging bleef zonder resultaat. Daar ook SV TEO niet meer het doel vond werd 2-2 ook de eindstand. Met deze uitslag was coach Bert Arkema gezien de spelers waarover hij deze avond de beschikking had meer dan tevreden. Met Martin Boxem nu op de libero-positie voor de gestopte Eje Arkema heeft PWC een goede zet gedaan want sinds hij daar staat heeft de ploeg nog maar één keer verloren. Helaas is de consequentie dat de voorhoede wat aan kracht heeft ingeboet.

Door deze 2-2 eindigde PWC dit seizoen op de 10e plaats met 18 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van 52 voor en 89 tegen. De doelpunten kwamen op naam van Roland Hoekstra 22, Tonny Poel 10, Martin Boxem 6, Erwin Hessels 5, Eje Arkema 2, Andreas Dijkstra 1, Wieger Hulzebos 1, Patrick Koops 1, Hans Labrie 1, Erik Udema 1, Harold Veenstra 1 en tegenstander 1.