Hoogezand wint NK voetbaltalententoernooi D-1 hoofdklasse teams

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Hoogezand_D1_seizoen_13777g

Hoogezand D1 kampioen van Nederland

Een zonovergoten dag, zestien trappelende teams klaar voor de strijd, scheidsrechters en assistent scheidsrechters in vol tenue, de vlaggen wapperen. Het Nederlands kampioenschap met de beste deelnemers van het voetbaltalententoernooi D1 pupillen hoofdklasse stond op het programma. Hoogezand werd winnaar.

Zestien verenigingen uit het hele land gingen al vroeg op weg naar Oosterwolde om voor negenen daar te zijn. Veel supporters reden mee, en het was al snel een gezellige bedoening op het sportpark. De organisatie had de zaakjes goed voor elkaar, al hadden ze graag de velden in een wat betere conditie gezien. De weergoden hebben een goede grasgroei niet altijd bevorderd, maar al met al kon er goed gevoetbald worden.

De poulewedstrijden waren vaak spannend, al leek UVS uit Leiden met een paar klinkende overwinningen overduidelijk op de eindoverwinning af te stevenen. Groot was de verrassing toen de ploeg in de finalerondes al in de eerste wedstrijd klop kreeg met 1-0 van Hoogezand. Het mooie van het toernooischema is dat er voor elke klassering volop gestreden wordt. Ook voor de 9e t/m de 16e plaats werd er bij iedere wedstrijd hartstochtelijk gestreden.

Goeie sfeer

Natuurlijk ging het er fanatiek aan toe. De scheidsrechters en de assistenten deden hun uiterste best, maar natuurlijk was er wel eens de nodige discussie over een beslissing. Het bleef sportief, en ook de puntentelling voor het sportiviteitklassement werd op de voet gevolgd door de teams. In de kantines werd hard gewerkt en er was van alles te koop.

De finales

Uiteindelijk liep het toernooi uit op een spannende finale tussen de ploegen van Pelikaan uit Zwijndrecht en Hoogezand. Een strijd dus tussen de beste ploegen van dit toernooi van district Noord en district Zuid 1. Uiteindelijk trok Hoogezand aan het langste eind en won de finale met 3-2. De sportiviteitprijs werd in een close finish gewonnen door de ploeg van UVS uit Leiden met een eervolle vermelding voor het hele jonge team van ONS Sneek die hier net naast greep.

Tevredenheid alom

De organisatie kan terug zien op een succesvol verlopen toernooi. De Stichting Voetbaltalententoernooi heeft samen met het organiserende JV Oostenburg een mooi stuk werk neergezet. S

Einduitslag

De einduitslag van het toernooi was als volgt : 1. Hoogezand 2. Pelikaan 3. Wieringerland, 4. Westlandia 5. Wieldrecht 6. Hardinxveld 7.UVS 8. JV Oostenburg 9. Oranje Nassau, 10. AFC’34 11. Steenwijkerwold 12. DOS ’19 13. De Weide 14. TVC’28 15 Diemen, 16. ONS Sneek

Foto’s van dit toernooi zijn te vinden op www.kdj-fotografie.nl en www.jaapoldenkamp.nl

Meer informatie over de Voetbaltalententoernooien op www.stichtingvtt.nl