Geslaagd 'Nachtfeest" pupillen v.v Kloosterburen

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Kloosterburen

Voor de 2e keer op rij hield Kloosterburen een slaapnacht voor alle jeugdleden op het trainingsveld. Een grote legertent in het midden en daar omheen allemaal kleine tentjes was ook dit jaar weer het decor. Helaas werkte het weer niet echt mee, maar dat mocht de pret niet drukken.

door Marcel Remijn

Bij aanvang werden alle kinderen voorzien van een mooi T-shirt en werd het programma doorgenomen. Welbekend van vorig jaar was de penaltybokaal. Per team werd gestreden om de felbegeerde titel. Niet de minste keepers stonden daar lijnrecht tegenover. Han Bos, Rick Heemstra en Sander Adema werden bereid gevonden zich in te zetten als penaltykillers. Scheidsrechter van de KNVB Luuk Korhorn was de man die dit met zijn fluitje in goede banen wist te leiden en dat lukte. In het vrije halfuurtje was er tijd voor ranja, heel veel patat en frikandellen. Het volgende programma punt was voor ieder team anders. De jongste jeugd, kabouters, F-pupillen en E2-pupillen konden in groepsvorming op zoek gaan naar een gekke koe, een hangbuikzwijn, een tijger, een aap en nog veel meer dieren in het dierengeluidenspel. Dit is ervaren als erg spannend en leuk. De E1-pupillen de D1-pupillen konden zich uitleven met een spelletje ‘levend stratego’. Er werd dapper gestreden om elkaars vlag. Met vlag en wimpel geslaagd want in polonaise werd, uiteraard op tijd, de weg naar de kantine gevolgd waar de tv aanstond voor de wedstrijd Barcelona – Manchester United. De C-junioren hebben zich vermaakt met een aantal balbehendigheidsspelletjes en konden zich ook op tijd aansluiten voor de wedstrijd van het jaar. Daarna was het feest en werd er nog een sportquiz gespeeld door de oudste jeugd. Vragen over het afgelopen seizoen, het eerste elftal en uiteraard de eredivisie werden stuk voor stuk beantwoord. De winnaars van deze editie heetten Jasper, Michiel en Kevin en gingen naar huis met een welverdiende beker. Olger Jonker werd hierna uitgeroepen tot speler van het jaar. En zo was er de hele nacht wel wat te doen.

Disco

Om iedereen weer wakker te krijgen stond om kwart voor 8 Dance Reaction klaar om iedereen wakker te schudden. Zondagochtend om kwart 8 was er disco op het sportpark. Stuk voor stuk werden de kinderen wakker en begonnen zich wat op te frissen. Na een uitermate goed verzorgd ontbijt door CoopCompact Van der Luit uit Kruisweg was er nog een mega-schuimparty, compleet met uiteraard heel veel schuim, harde muziek en een ochtendwolf voor de ochtendgymnastiek. Wat ook niet mocht ontbreken was de huldiging van de kampioenen van D1 die eerder dit weekend in Leens ongeslagen kampioen werden. Om 11 uur s’ochtends was het gedaan met de pret en kon er worden teruggekeken op een slopend maar uitermate geslaagd weekend.

Ondanks de vele regen die er zaterdagmiddag en nacht op de tenten kletterde was dit geen spelbreker. Iedereen beleefde veel plezier. Aanleiding om dit volgend jaar weer net zo te doen.

Een sfeerimpressie staat binnenkort op www.vvkloosterburen.nl .