D-junioren Hoogezand winnen in Euroborg van Achilles

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Ibrahim_maakt_het_einige_doelpunt
De maker van het enigste doelpunt in de wedstrijd Hoogezand D- Achilles D: Ibrahim Dumbuya
Afgelopen zondag, 29 mei, speelden de D-pupillen van Achilles 1894 en de v.v. Hoogezand in de Euroborg tegen elkaar, voorafgaand aan de beslissende playoff wedstrijd FC Groningen - ADO Den Haag. De voorwedstrijd wordt gespeeld in het kader van de Energiewacht Challenge Cup.
De aftrap van de wedstrijd was om 11.10 uur. De wedstrijd duurt 2 x 15 minuten met een rustpauze, zodat om 12.00 uur het veld beschikbaar is voor de warming-up van de spelers van FC Groningen en ADO.
Hoogezand D1 begon moeizaam maar kreeg uiteindelijk toch grip op de wedstrijd. Toegejuicht door de inmiddels gearriveerde ADO supporters bracht Ibrahim Dumbuya de 0-1 op het scorebord met een fraai doelpunt. Gaande de wedstrijd kreeg Hoogezand nog enkele kansen maar kwam niet meer tot scoren.
Een unieke ervaring voor beide teams om in de ‘Groene Tempel’ een wedstrijd te spelen en om daarna met z’n allen te kijken hoe fc Groningen zich terug vocht (5-1) in de voorronde van de Europa Leaguen maar uiteindelijk werd uitgeschakeld in de penalty reeks.
GasTerra Eurovoetbal organiseert dit jaar in samenwerking met de Energiewacht een Challenge Cup voor D-pupillen in de provincie Groningen en Drenthe. Een van de doelen is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Doe Een Wens Stichting Nederland.
Hoogezand D1 zal maandag 13 juni tijdens het Eurovoetbaltoernooi de finale spelen op de Esserberg tegen FC Groningen/Cambuur onder 12. Achilles en de v.v. Hoogezand bleken in de voorronden de twee sterkste van de 14 deelnemers aan de Challenge Cup.