B-junioren FC Groningen en FC Zwole op internationaal jeugdtoernooi GVAV

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

gvavrapiditasDe B-junioren van FC Groningen en FC Zwolle zijn komend weekend te bewonderen op Sportpark Kardinge tijdens het 24ste Kruidenier Foodservices Jeugdtoernooi voor A- en B-junioren bij GVAV-Rapiditas. Voor E-junioren staat er op zaterdag een top E-toernooi op het programma met deelname van onder andere VFL Oldenburg.

door Martin Cusiel

Voorzitter Alex Huisinga kijkt met veel plezier terug op de eerdere edities van het toernooi, dat dit jaar in het teken staat van het 90-jarig jubileum van de organiserende en zelf ook deelnemende club. “Mijn vroegste herinneringen gaan terug naar de begin jaren zestig, toen het toernooi nog werd gespeeld op het Oosterpark en vele sterke ploegen aan dit toernooi deelnamen. Genoemd kunnen in dit verband worden Sheffield United en Leicester City uit Engeland, in die tijd bekende namen in de top van het Engelse voetbal. Als jochie van een jaar of tien a elf vertoefde ik beide toernooidagen de gehele tijd op het Oosterpark om maar geen wedstrijd te missen.”

Engelse traditie

De deelnamen van Sheffield United en Leicester City mag geen verrassing heten. Engelse ploegen zijn steevast verbonden met het toernooi. De afgelopen jaren is Kent Schools F.A. de Engelse vertegenwoordiging. Eerder waren dit Bournemouth en Sutton United, waarbij Huisinga vooral het bezoek van laatstgenoemde ploeg is bijgebleven. “Het toernooi van 1985 was vlak na het Heizeldrama in Brussel voor aanvang van de Europa Cup-finale tussen Liverpool en Juventus. Sutton United won dat jaar bij de A-junioren en de aanvoerder sprak bij de prijsuitreiking een zeer emotioneel dankwoord.”

Toetje

Het tweedaagse toernooi begint zaterdag om 10.15 uur met de traditionele vlaggenparade. De eerste wedstrijden staan gepland om 11 uur. De afsluiting van de openingsdag is om 17 uur, waarna GVAV-Rapiditas 1 op het hoofdveld zijn nacompetitiwedstrijd tegen Rigtersbleek zal spelen in de strijd om promotie naar de hoofdklasse. Op zondag duurt het toernooi van 10 tot 13 uur. Om 14 uur kruisen Kids United en een selectie van E-junioren van GVAV-Rapiditas de degens. Na deze wedstrijd volgt de prijsuitreiking en afsluiting van het toernooi. Meer informatie over het 24ste Kruidenier Foodservices Internationaal Jeugdtoernooi en het volledige programma is hier te vinden.