Championsday bij CVVB

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Zaterdag 21 mei was het “Champions- day” bij CVVB want alle selectieteams van de onderbouw, de F1, E1en de D1 konden kampioen worden. Verder lag ook de F4 op kampioenschapkoers zodat in theorie vier teams het kampioenschap konden behalen.

Zaterdag 21 mei was het “Champions- day” bij CVVB want alle selectieteams van de onderbouw, de F1, E1en de D1 konden kampioen worden. Verder lag ook de F4 op kampioenschapkoers zodat in theorie vier teams het kampioenschap konden behalen.

 049_IMG_6894

F1 CVVB kampioen in de hoofdklasse

De F1 was de regelrechte sensatie want het team dat in de najaarsreeks kampioen in de eerste klasse werd herhaalde in de voorjaarsreeks dit huzarenstukje in de hoofdklasse! Teams van Viboa, Lycurgus en de F1-junioren van drie verenigingen uit Assen werden verslagen waardoor de voorsprong met op 28 mei nog een ronde te gaan negen punten bedraagt op nummer twee Lycurgus. Een talentvolle lichting die op een spelertje na volgend seizoen in de E-junioren te bewonderen zullen zijn.

P1030063

 F4 CVVB ongeslagen kampioen

 

 

De tweede kampioen werd de F4 die alle wedstrijden had gewonnen en tegen nummer twee, VIBOA, aan een punt genoeg had. Het in groten getale aanwezige publiek ‘eiste” echter een overwinning van de toppers van de toekomst en werden dan ook hun wenken bediend. Een ware voetbalshow liet het team zien en de ruststand was dan ook 4-0 waardoor de bloemen en verdere versieringen al voorzichtig tevoorschijn gehaald konden worden. Na de rust kwamen er nog vijf treffers bij zodat VIBOA met een 9-0 nederlaag richting Winsum werd gestuurd en CVVB F4 als de terechte kampioen werd gehuldigd.

1306447476Neen_dagje_CVVB_126

E1 CVVB derde in de rij der kampioenen

Maar de koek was nog niet op want ook de E1 deed wat het moest doen al ging dat wel wat moeizaam in de eerste helft. Appingedam kwam op voorsprong doordat de zenuwen toch een rol speelden bij CVVB. Maar de ploeg toonde karakter en kwam nog voor de rust op een 2-1 voorsprong die na de rust uitgebreid werd naar een 7-1 zege. Een zege die even later uitbundig gevierd werd want de champagne werd uiteraard ontkurkt waarbij er flink richting de technische staf werd gespoten. Nadat alle teams zich in de kantine hadden verzameld werden ze door het bestuur uitgebreid in het zonnetje gezet met het omhangen van de kampioensmedailles en de bijbehorende versnaperingen. Jan van Dijken noemde in ‘Even bellen met Jan” de prima jeugdopleiding van CVVB waar zaterdag 21 mei een mooi voorbeeld van was. Maar bestuurslid Silvio Belga noemde terecht dat het voetballen niet ophoud bij een kampioenschap maar dat het echte werk nog moet beginnen. Natuurlijk kan alles nog beter maar onder de bezielende leiding van de jeugdtrainers van CVVB ziet het er goed uit bij de zaterdagvereniging uit Bedum.