Meiden-junioren Eenrum naar international toernooi

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Eenrum

Het meiden-junioren-team (MC) van VV Eenrum zal tijdens Pinksteren deelnemen aan hét grote internationale meidenvoetbaltoernooi in Noord-Duitsland, de Girls Cup Malente in Bad Malente.

In Bad Malente, nabij Kiel en niet ver van de Oostzee, bevindt zich het fraaie sportcomplex van de voetbalbond van Schleswig-Holstein. Dit is een eersteklas sportcentrum in een prachtige omgeving waar o.a. het nationale Duitse heren-voetbalteam al meerdere keren hun trainingskamp heeft opgeslagen in de aanloop naar een WK-eindronde.

Op 11 en 12 juni zullen ruim 50 meidenteams (verdeeld over de 4 leeftijdscategorieën meisjes-pupillen, meiden-junioren C en B, damesteams) uit Duitsland, Nederland, Denemarken, Zweden en Polen in actie komen. Dit professioneel opgezette toernooi wordt in 2011 voor de 4e keer georganiseerd.

Op vrijdagmiddag zullen de Eenrumer meiden na een reis van ruim 400 km in Malente arriveren, waarna er op zaterdagochtend een heuse openingsceremonie is. Op zaterdag zullen de rood-zwarten zich in de ‘G15-Gruppe’ via de voorrondes proberen te plaatsen voor de grote finale op zondagmidag. Als het zover is zult u natuurlijk kunnen lezen hoe het toernooi in Noord Duitsland voor de 14 speelsters van Eenrum MC is verlopen. Klik hier voor alle informatie over het toernooi.