PWC verliest van CVVB7

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

stopper6_14825h

De goede wedstrijd van de voetballers van PWC tegen Ezinge 3 kreeg zaterdag 21 mei geen goed vervolg in de thuiswedstrijd, onder leiding van scheidsrechter W. Hulzebos uit Delfzijl tegen CVVB 7 uit Bedum. Uit was het 4-4 geworden maar deze middag zou de uitslag nadeliger uitvallen: 1-4.

door Jitse Drent

Bij CVVB was een klein jubileum te vieren. Harry Vriesema stopt na een 40-jarig lidmaatschap volgende week met zijn actieve voetbalcarriére. In de eerste helft ging het nog redelijk. Weliswaar was CVVB de betere ploeg maar lange tijd bleven aan beide zijden treffers uit. Beide doelmannen PWC’s Andreas Dijkstra en CVVB’s Marcel Meijer stopten alle inzetten. Het was uiteindelijk CVVB dat in de 39e minuut alsnog toesloeg. Via Otto Klaver en Patrick Bakker belandde de bal bij Frank Bolt die de 0-1 binnenschoot. Tot de rust bleef het hierbij.

In de tweede helft kwam Ron Poel PWC versterken waardoor Harold Veenstra naar voren doorschoof voor meer stootkracht. Dit betaalde zich na 7 minuten dan ook uit. Uit een voorzet van Ron Poel tikte Roland Hoekstra de gelijkmaker binnen: 1-1. Met deze uitslag zou PWC wel tevreden geweest zijn ware het niet dat het anders liep. De middenvelders van de thuisclub gingen herhaaldelijk mee in de aanval maar vergaten dan weer om terug te komen. Vervolgens moesten de verdedigers van PWC instappen en CVVB had deze middag dan ook de ploeg die hiervan wist te profiteren. De beide PWC-spitsen Roland Hoekstra en Harold Veenstra lieten wat kansen liggen waarna CVVB in de 66e minuut wel toesloeg. Erwin Bos was de aangever waarna Harm “Pelle” van der Giezen het koppend afrondde: 1-2. Nog was er niets verloren voor de thuisploeg maar voorin wilde niets lukken. De gasten waren in de 75e minuut wel weer succesvol. Henk Woldijk vond Frank Kruizenga die de 1-3 tegen de touwen joeg. De gastheren probeerden nog wat terug te doen maar het was weer CVVB dat haar voorsprong in de 79e minuut verder opvoerde. Na een pass pikte Patrick Bakker de bal op en liet doelman Andreas Dijkstra andermaal kansloos: 1-4. In de resterende tijd bleef het hierbij en was PWC goede reeks (4 wedstrijden ongeslagen: twee keer winst en twee keer gelijkspel) ten einde. Komende zaterdag is het GEO 4-PWC, 12.15 uur in Garmerwolde.