Eenrum-dames sluiten seizoen winnend af

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Eenrum

De dames van Eenrum speelden zaterdag 21 mei hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen het elftal van SIOS uit Sauwerd. Dat deden ze met goed gevolg: 2-1.

door Jitse Drent

Al na 3 minuten nam de thuisploeg de leiding. Riëtte Danhof passte op Sarah Rijzinga die de 1-0 op het scorebord zette. De thuisploeg kreeg nog enkele goede kansen maar Marjon Bos trof het zijnet terwijl Sarah Rijzinga net voorlangs schoot. De gasten kregen ook wat mogelijkheden maar in mindere mate. Toch kwam Eenrum na een half uur op 2-0. Sarah Rijzinga stuitte op de SIOS-keepster maar de meegesnelde Marjon Bos scoorde in tweede instantie alsnog. Anda Toonder had nog de 3-0 op de schoen maar zij trof de paal zodat 2-0 de ruststand werd.

Ook in de tweede helft lieten beide ploegen goed voetbal zien. Eenrum kreeg nog drie à vier goede kansen waaronder een schot vanaf het middenveld van Sarah Rijzinga dat de paal trof. Het was SIOS dat in de 68e minuut dichterbij kroop. Op een hoekschop van SIOS miste Eenrum-keepster Kim Bos de bal waarna deze in de verste kruising verdween: 2-1. Gelukkig voor Eenrum bleef het hierbij en hield het alledrie de punten in huis. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen SIOS, aanvang 12.30 uur.