Weinig problemen voor dames Kloosterburen tegen Viboa

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Kloosterburen

In de uitwedstrijd in Winsum zaterdag 21 mei kenden de dames van Kloosterburen weinig problemen met het thuisspelende en onderaanstaande Viboa. In Kloosterburen hadden withemden met 8-0 gewonnen en ook in deze wedstrijd werd een hoge score behaald: 0-6.

door Jitse Drent

De thuisploeg probeerde wel partij te geven maar was duidelijk de onderliggende partij in deze enigszins eenzijdige wedstrijd. Het ging direct al richting het doel van Viboa-keepster Marieke Hofman waarna het na 7 minuten dan ook raak was voor de gasten. Nina Baarslag vond Nicky Bos die Hofman uitspeelde en de 0-1 binnen schoof. Na 13 minuten spelen lag ook nummer twee in het Winsumer net toen Nicky Bos alleen door de Viboa-defensie soleerde en de 0-2 noteerde. Kloosterburen was duidelijk meer voorin maar niet alles lukte. Marleen Ritzema zag haar schot overgetikt worden, Krista Berghuis schoot eveneens over en stuitte op keepster Marieke Hofman waarna Wendy Reitsma de opeenvolgende corner naast kopte. Toch kwamen de gasten in de 39e minuut alsnog op 0-3. Een uittrap van keepster Hofman werd door Krista Berghuis opgepikt en na een goede solo met een doelpunt afgewerkt. Dit werd ook de ruststand.

Ook in de tweede helft controleerde Kloosterburen de wedstrijd. Het ging wederom richting het doel van Kloosterburen maar doelpunten bleven vooreerst uit. De kansen waren er wel maar het benutten lukte niet zo. Aan de andere kant kende Kloosterburen-keepster Miranda Mennes een uiteraard rustige middag. Pas na 20 minuten spelen verscheen de thuisploeg voor het doel van Kloosterburen zonder hier iets mee te doen. In de 72e minuut leek Viboa wat terug te doen maar Janneke de Graaf stuitte op keepster Miranda Mennes waarna het weer richting Viboa-doel ging. Daar wilde het vooreerst niet lukken met de doelpogingen van Kloosterburen maar in de 83e minuut was het wel weer raak. Nina Baarslag vond Nicky Bos die keepster Marieke Hofman uitspeelde en de 0-4 op haar naam zette. Een minuut later was het opnieuw in de roos. Eliza Remijn vond Nina Baarslag die nu zelf het net deed bollen: 0-5. Nog was de koek niet op want Krista Berghuis onderschepte in de 90e minuut de bal en bepaalde de eindstand op 0-6 waarmee Kloosterburen haar hoge positie op de ranglijst handhaafde. De dames sluiten de competitie komende zaterdag af met een thuiswedstrijd tegen SV Lycurgus 3, aanvang 14.00 uur.