KNVB zet scheidsrechter buitenspel

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

B82515877Z_1_20110_2116049h

De KNVB afdeling Noord maakt geen gebruik meer van de diensten van scheidsrechter Johan Wildeboer uit Uithuizermeeden. Volgens KNVB-woordvoerder Minne Modderman heeft Wildeboer met zijn openlijke kritiek op de tuchtcommissie de voetbalbond zo ernstig in diskrediet gebracht, dat een verdere samenwerking onmogelijk is.

Wildeboer (20) kwam onlangs in het nieuws na ongeregeldheden tijdens de jeugdwedstrijd VAKO B1 – Annen B1. Wildeboer, die de partij in Vries leidde, zou, naar zijn zeggen, geslagen en geschopt zijn door twee spelers van VAKO. De zaak kwam voor de tuchtcommissie van de KNVB. Na de verklaringen van alle betrokken partijen bestudeerd te hebben, concludeerde de commissie dat er slechts geduwd en gescholden was. De twee zondaars werden geschorst voor respectievelijk tien en vier wedstrijden.

Wildeboer was het daar absoluut niet mee eens. "Dit is belachelijk, ik ben zeker vier keer op mijn bek geslagen. Als het mogelijk zou zijn ging ik hiertegen in beroep", zo liet hij optekenen in Dagblad van het Noorden. Die reactie is bij de KNVB in het verkeerde keelgat geschoten. Modderman: "De tuchtcommissie is een gerespecteerd orgaan, dergelijke uitspraken accepteren wij niet. We hebben Wildeboer niet geschorst, hij mag actief blijven binnen de voetballerij. Maar we maken geen gebruik meer van hem als scheidsrechter." Wildeboer is zeer teleurgesteld. "Het slachtoffer wordt nu gestraft door zijn eigen baas. Belachelijk. Ik ben er zwart opgezet door Annen en VAKO en daar is de tuchtcommissie in meegegaan. En daar mag ik geen vraagtekens bij plaatsen? Dat de KNVB boos is om die uitspraken, oké. Maar om me dan zó hard te straffen… Dat vind ik veel te ver gaan."