Eenrum-dames winnen van Niekerk

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Eenrum

Na de 4-0 overwinning in de thuiswedstrijd tegen de dames van Niekerk op maandagavond 9 mei wachtte zaterdag de uitwedstrijd voor de dames van Eenrum in Niekerk. Dit keer ging het een stuk moeizamer: 1-1.

door Jitse Drent

Wel was Eenrum de bovenliggende partij maar wist dit niet in cijfers uit te drukken. Door de afwezigheid van beide keepsters Kim Bos (blessure) en Marijn Nienhuis (werk) stond nu Marjan Danhof op doel terwijl Minke Toonder op de liberoposititie stond. In de 21e minuut nam Niekerk enigszins verrassend een voorsprong. Een hoge bal vloog net over keepster Danhof in het doel: 1-0. De gasten liepen dus achter de feiten aan. Men probeerde het wel maar het wilde niet lukken. In mindere mate kwam ook Niekerk er enige malen door waarbij zelfs een bal van de Eenrumer doellijn werd gehaald maar zo stond het bij de rust nog 1-0.

 

In de tweede helft stormde Eenrum op het Niekerker doel af. De roodbaadjes kregen verscheidene fraaie kansen maar op de één of andere manier wilde de bal er niet in. Uiteindelijk viel in de 69e minuut alsnog de verdiende gelijkmaker. Anouk Schuitema passte vanuit de verdediging op Anda Toonder die Sarah Rijzinga wist te bereiken. Sarah knalde de 1-1 binnen. Eenrum wilde nu meer en verdiende gezien het spel ook meer. Maar zoals als voor de gelijkmaker weer wilde het niet lukken. De meest mooie kansen werden verspeeld. Zo waren Lisanne Broekema, Riëtte Danhof, Marjon Bos, Robin Boonstra, uiteraard ook Sarah Rijzinga en Marije Spreen onfortuinlijk en bleef het 1-1 tot het eindsignaal.

Dit was een uitslag waarmee Eenrum uiteraard niet tevreden was maar het had het wel aan zichzelf te wijten.

Komende zaterdag spelen de dames thuis tegen SIOS uit Sauwerd, aanvang 14.00 uur.