Eenrum-dames winnen van Dr Vijfje

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

EenrumDe zaalvoetbaldames van Eenrum sloten het seizoen 2010-2011 af met een uitwedstrijd tegen het vierde team van de studentenclub GSFV Drs. Vijfje op het Zernike complex in Groningen. Thuis had Eenrum deze ploeg met 16-1 verpulverd maar deze keer liep het toch heel anders. Nu werd het nipt 4-5.

door Jitse Drent

In de eerste helft liep het nog aardig goed. Na wat gemiste mogelijkheden nam Eenrum na 6 minuten de leiding. Ellen Toonder onderschepte de bal, ging alleen door en schoot de 0-1 binnen. De gasten begonnen meer aan te dringen en in de 9e minuut volgde het tweede doelpunt. Ellen Toonder wist vanuit de verdediging zus Anda te bereiken die vervolgens van de rechterflank de bal voortrok. Sarah Rijzinga drukte uiteindelijk af: 0-2. Van de thuisploeg was op dat moment weinig gevaar te duchten. Het was wederom Eenrum dat in de 13e minuut de score verder opvoerde. De Vijfje-keepster plaatste de bal op een medespeelster maar deze lette niet goed op want Sarah Rijzinga ontfutselde haar de bal, omspeelde de keepster en schoof de 0-3 binnen. Hierna kwam Vijfje toch wat meer tot leven want Eenrum-keepster Hilma Hamming moest enkele malen ingrijpen en ook het houtwerk voorkwamen een Groninger treffer. Tot de korte rust bleef het bij de 0-3.

 

In de tweede helft zakte Eenrum helemaal in. De thuisploeg probeerde hier gebruik van te maken wat hun vooreerst nog niet lukte. Toch kwamen ze nu duidelijk meer opzetten dan in de eerste helft daar toe in gelegenheid gesteld door de gasten. Nadat Eenrum enkele malen de thuisclub ternauwernood wist af te stoppen was het in de 11e minuut wel raak. Drs. Vijfje profiteerde van fouten in de Eenrumer defensie: 1-3. De roodhemden probeerden de bakens weer te verzetten maar Anda Toonder stuitte op de keepster en een andere aanval liep ook vast. Weer waren het de gastvrouwen die in de 14e minuut de aansluitingstreffer plaatsen. Bij een aanval van Drs. Vijfje wist keepster Hilma Hamming eerst nog te redden maar in tweede instantie was het alsnog raak: 2-3. Bij Eenrum begon zich men toch wat zorgen te maken maar drie minuten later stond het verschil alweer op twee. Sarah Rijzinga passte op Ellen Toonder die de 2-4 inschoot. Helaas was dit geen voorbode voor een goed vervolg want vanuit de aftrap kwam Vijfje alweer terug tot 3-4 waarmee de zorgen voor Eenrum bleven. Men moest blijven oppassen voor de blauwhemden terwijl het voorin niet wilde lukken. Nadat Hilma Hamming op een verrassend schot in de 24e minuut nog redde was het nog in dezelfde minuut wel ineens raak en stond Vijfje ineens naast Eenrum: 4-4. De thuisploeg had zelfs een voorsprong in het vizier maar men schoot naast. Het was Eenrum dat in de 26e minuut alsnog de overwinning en een waardige afsluiting van het seizoen pakte. Een goede combinatie tussen de zussen Anda en Ellen Toonder werd door Ellen goed afgerond: 4-5. Zo sloot Eenrum haar laatste wedstrijd alsnog met een overwinning af maar de manier waarop was uitermate moeizaam.

Door dit resulaat eindigden de dames op de 6e plaats met 45 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van 147 ( de op één na hoogste) voor en 62 tegen. De treffers kwamen op naam van Sarah Rijzinga 60, Janet Toonder 27, Ellen Toonder 21, Anda Toonder 19, Karina Smits 6, Linda Bolt 4, Margriet Rozema 4, Korinne Huizenga 3, tegenstander 2 en Selina Smits 1.