Jan Dijk-toernooi voor de vierde keer in Niekerk

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Niekerk

Vrijdag 27 en zaterdag 28 mei wordt voor de vierde keer het Jan Dijk damestoernooi georganiseerd door VV Niekerk. 14 teams zullen dit weekend de sportieve strijd met elkaar aangaan. Op vrijdagavond wordt een openingswedstrijd gespeeld door de meisjes van Niekerk. Daarna wordt een deel van het programma afgewerkt. De vrijdagavond wordt afgesloten met een feestavond voor de deelnemende teams en leden van de vereniging. Zaterdag volgt het tweede deel van het toernooi.

Het Jan Dijk toernooi werd na een pauze nieuw leven ingeblazen in 2008. Het tweedaagse toernooi is inmiddels uitgegroeid tot een waar evenement waar vele teams graag hun seizoen afsluiten. Ook voor deze vierde editie was de inschrijving groots. Olde Veste ’54, KRC, VV Zuidhorn, LSC 1890, VV SIOS, Amarillo-Negro, VV Pelikaan S, VV Niekerk, VV Mildam, SC Berlikum, FC Grootegast, VV Heiligerlee, SC Stadskanaal en VV Noordbergum zijn dit jaar de deelnemende teams. Allen spelend in de 4e en 5e klasse dames.

Damesvoetbal leeft binnen de VV Niekerk. Al ruim elf jaar zijn de dames actief in de competitie en sinds vorig seizoen komt er een meisjesteam uit in de competitie. Ook dit jaar zullen de meiden de openingswedstrijd verzorgt. Om 18.30 uur zullen zij aftrappen tegen de meisjes van VV Drachten. Om 19.15 uur is de officiële opening gevolgd door de avondwedstrijden. Na de feestavond en een overnachting op het sportpark zal het toernooi op zaterdagochtend hervat worden. Rond half 4 verwacht de organisatie de prijsuitreiking te kunnen doen.