Scheidsrechters blijven in 'boekie"KNVB staan

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

knvb-logo

De KNVB wil het 'supporters' van voetbalclubs niet moeilijk maken om telefoonnummers en adressen van scheidsrechters te achterhalen, meldt Dagblad van het Noorden. "We gaan om één of twee van dit soort gevallen niet opeens ons hele beleid veranderen. We doen niet aan incidentenpolitiek", zegt woordvoerder Rob de Leede.

De Leede reageert op de belaging van scheidsrechterMarcel Bellinga, die vrijdagavond thuis in Groningen ongewenst bezoek kreeg van supporters van zaterdag topklasser Spakenburg. Bij de woning van de arbiter, zijn vriendin en hun zoontje werden tuinmeubelen omgegooid en een lantaarn meegenomen.

De KNVB laat weten de zaak te onderzoeken. Maar woordvoerder De Leede zegt nu al dat de bond niet van plan is om de privacy van arbiters in het amateurvoetbal te gaan afschermen. Nu zijn telefoonnummers en thuisadressen van de mannen in het zwart gemakkelijk te achterhalen. Ze staan in het adresboekje dat de KNVB zelf uitgeeft.

"Dat is gemakkelijk voor verenigingen of bijvoorbeeld rapporteurs, die in contact met een scheidsrechter willen komen. We zouden de contacten met scheidsrechters best op een andere manier kunnen organiseren. Dan moet daar een hele serieuze aanleiding voor zijn", zegt De Leede.Hij beschouwt wat er bij de woning van Bellinga is gebeurt als een incident. "Daar gaan we niet ons hele beleid drastisch om veranderen."