Eenrum -dames winnen van VVSV'09

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Eenrum

Vanavond ontvingen de dames van Eenrum het elftal van VVSV’09 uit Ulrum/Zoutkamp. Uit was het 0-0 geworden maar deze avond zou dat niet gebeuren. De thuisclub won met 2-0.


Eenrum zette gelijk al druk maar vooralsnog leverde dat niets op. Zo zag Marije Roelink haar inzet gestopt door VVSV-keepster Roxanne Visscher. Aan de andere kant stuitte Angela Halsema op keepster Kim Bos. Toch was Eenrum de meer bovenliggende partij zonder dit uit te buiten. VVSV kwam er na 6 minuten wat meer uit zonder echte kansen te creëren. Die waren er meer voor de thuisploeg maar hoekschoppen van de gezusters Sarah en Romy Rijzinga werden niet afgemaakt terwijl Riëtte Danhof en Sarah Rijzinga op keepster Visscher stuitten. De gasten kwamen er wel enkele malen uit zonder echter resultaat te behalen. Ook Eenrum wist geen bres te slaan in de VVSV-verdediging onder leiding van libero Hanneke Bremer. Tevens speelden de gastvrouwen onrustig. In de 34e minuut kwam VVSV er even goed uit maar Hanneke Bremer stuitte op keepster Kim Bos. Nadat aan Eenrum-zijde Robin Boonstra (2x) en Lisanne Broekema misten nam de thuisploeg in de 40e minuut alsnog de leiding. Een voorzet van Lisanne Broekema stichtte gevaar voor het VVSV-doel waarna Robin Boonstra de bal binnenschoot: 1-0. Tot de rust bleef het hierbij.

Leuke aanvallen

Ook in de tweede helft was Eenrum de bovenliggende partij maar wederom had het team moeite om een doorgang te vinden. Ook lag VVSV-keepster Roxanne Visscher herhaaldelijk in de weg. Al na 2 minuten moest zij Sarah Rijzinga af stoppen. De roodbaadjes kregen meer mogelijkheden maar de bal wilde er niet in. Zo waren Marije Roelink, Anouk Schuitema, Sarah Rijzinga en Lisanne Broekema onfortuinlijk. De blauwhemden uit Ulrum/Zoutkamp bouwden wel enkele leuke aanvallen op maar konden niet echt gevaarlijk worden alhoewel de dreiging van de gelijkmaker natuurlijk wel in de lucht bleef hangen. Zo schoot Natascha Huizenga in de 82e minuut nog wel naast. Uiteindelijk stelde Eenrum in de 88e minuut de zege definitief veilig. Een combinatie tussen Sarah Rijzinga en Marije Roelink werd met een fraai geplaatst schot van Rijzinga afgerond: 2-0.

VVSV probeerde het nog even maar het bleef 2-0 zodat Eenrum de punten in huis hield.

Maandagavond 9 mei is het Eenrum-Niekerk, aanvang 19.30 uur.