Geslaagde Forumavond CVVB

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 cvvb

 

Vrijdag 15 april organiseerde CVVB voor haar leden van de club van 100 een zeer speciale forumavond. Niemand minder dan algemeen directeur van FC Groningen, Hans Nijland, en de oud-directeur betaald voetbal Henk Kesler waren door CVVB uitgenodigd om op prangende vragen van de nestor uit de Groninger sportjournalistiek, Dick Heuvelman te antwoorden. Het werd een avond vol anekdotes waarbij opviel dat Henk Kesler daarin zeker niet onderdeed voor Hans Nijland. Uiteraard werden ook de serieuzere zaken besproken zoals het punten in mindering systeem wat de KNVB tegenwoordig toepast en het financieel wanbeleid dat er door veel verenigingen gevoerd wordt. Men kreeg op deze avond onder meer van Henk Kesler te horen dat een club als NAC de KNVB duidelijk verkeerd had voorgelicht en de problemen die er waren gewoonweg verdoezelde. Hans Nijland ging verder nog in op de vraag van Dick Heuvelman waarom FC Groningen 50.000 euro aan Veendam schonk als sponsor. De directeur van FC Groningen gaf echter in zijn antwoord aan dat dit niet helemaal de waarheid was en dat de constructie anders in elkaar zat.

Nijland: ‘We geven helemaal geen geld maar in eerste instantie twee jonge spelers die zich bij Veendam door kunnen ontwikkelen. Mochten we aan die verplichtingen niet kunnen voldoen dan komt er pas een geldbedrag in beeld.”

Uiteraard kwam ook de Tim Matavz-transfer aan de orde waarover Nijland te melden had dat hij verwachtte dat Matavz aan het einde van het seizoen naar Napoli vertrekt. Beide door de wol geverfde bestuurders gaven ook aan dat ze de afgelopen jaren regelmatig contact was geweest en daar waren vele anekdotes over te vertellen. Verhalen over schadeclaims vanuit FC Groningen naar de bond en een boete van de bond naar Nijland leverden de nodige hilariteit op maar duidelijk merkbaar dat Kesler en Nijland elkaar door de jaren heen met respect behandelden.

Tijdens de pauze werd er voor de stichting ‘Doe een wens” een verloting gehouden dat werd samengevoegd met de opbrengst die de jeugdleden van CVVB bijelkaar werd gebracht. Het bedrag, 660 euro, werd door een anonieme sponsor verdubbeld zodat Hans Nijland in leuk bedrag voor de stichting doe een wens in ontvangst mocht nemen. Zo werd het in Bedum een in alle opzichten een geslaagde avond waarbij Dick Heuvelman ook nog lovende woorden over had voor de Bedumer zaterdagclub. Heuvelman noemde CVVB een club met visie en bracht die waardering niet alleen uit naar voorzitter André ten Haag maar noemde ook trainer Rolf de Boer die met zijn team fris en aanvallend voorstaat. Verder kwam een eventuele samenvoeging met de v.v. Bedum nog even aan de orde maar de CVVB-preses kon daar weinig meer over vertellen dan dat er een klein beetje beweging komt maar meer ook niet.

Nadat Hans Nijland nog de geweldige anekdote rond het ontslag van Wim Rijsbergen had verteld werd er nog gezellig nagepraat met de hoofdrolspelers en kon CVVB terug kijken op een geslaagde avond