Eenrum dames te sterk voor Gieten

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

EenrumIn het Drentse Gieten traden de zaalvoetbaldames van Eenrum aan tegen de reserves van Gieten. Thuis had Eenrum met 5-7 verloren dus men wilde nu revanche. Ook hadden de roodbaadjes in Gieten nog nooit gewonnen. Deze avond zou dat wel gebeuren: 2-5.

In het begin ging het aardig gelijk op in een pittig tempo. Het waren de gastvrouwen die in de 12e minuut de leiding namen: 1-0. Veel plezier mochten ze er niet aan beleven want een minuut later kwam Eenrum alweer langszij. Sarah Rijzinga wist Linda Bolt te bereiken die de 1-1 binnenschoot. Eenrum wilde meer en zocht naar openingen in de Gietense defensie. Een verrassende uithaal van Sarah Rijzinga in de 17e minuut betekende ineens 1-2 voor de roodbaadjes. De gasten waren de bovenliggende partij maar moesten zeker niet de concentratie laten verslappen want Gieten bleef gevaarlijk. De Noord-Groningers breidden in de 21e minuut hun score naar 1-3 uit. Anda Toonder vond Karina Smits die zo binnen kon lopen. Doch een goed geplaatste tegenstoot en daarbij een verdedigingsfout een minuut later betekenden alweer 2-3. Doch Gieten deed een minuut hierna dit voordeel alweer teniet. Anda Toonder zette de bal voor en één der Gietense dames legde deze pardoes achter haar keepster Malou Oldenbeuving: 2-4. Dit werd ook de ruststand.

In de tweede helft controleerde Eenrum de wedstrijd. Echter men kwam tot 6e minuut niet door de Gietense defensie. Toen kwam de bal via Linda Bolt en Sarah Rijzinga bij Anda Toonder die de stand naar 2-5 tilde. Hierna bleef Eenrum aandringen en kreeg het ook kansen maar het benutten lukte niet meer. Gieten probeerde uit alle macht wat terug te doen en testte enkele malen de kwaliteiten van Eenrum-keepster Hilma Hamming. Vooral aanvoerster Anja Janzen probeerde haar team op sleeptouw te nemen maar slaagde daar niet in. Daardoor werd de in de 6e minuut bereikte stand van 2-5 ook de eindstand en ging Eenrum met een tevreden gevoel weer naar huis.

Vrijdagavond 29 april speelt men in Drachten tegen koploper ONT/CHZ, aanvang 20.00 uur.