D-pupillen in actie voor Gas terra Eurovoetbal

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

logo_eurovoetbal_26552a

GasTerra Eurovoetbal organiseert dit jaar in samenwerking met de Energiewacht een Challenge Cup voor D-pupillen in de provincie Groningen en Drenthe. Een van de doelen is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Doe een Wens Stichting. De winnaar van de Energiewacht Challenge Cup zal maandag 13 juni tijdens het Eurovoetbaltoernooi de finale spelen op de Esserberg tegen FC Groningen/Cambuur onder 12.

De Energiewacht Challenge Cup begint op donderdagavond 28 april in Assen, Roden, Groningen, Winsum, Veendam en Hoogezand. Hieraan doen vijftien clubs uit Groningen en Drenthe mee.

Ze gaan de strijd aan op twee fronten. Uitdaging één is het winnen van de Challenge Cup. Dit zal inhouden dat ze tijdens de finale dag van GasTerra Eurovoetbal op de Esserberg tegen FC Groningen/Cambuur onder 12 gaan spelen.

Uitdaging twee is het ophalen van zoveel mogelijk geld voor de Doe een Wens Stichting. Hiervoor verzinnen de teams zelf ludieke acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Het team dat deze actie wint mag een wedstrijd van FC Groningen bezoeken in het nieuwe seizoen. Deze prijs is aangeboden door FC Groningen, dat zelf ook partner is van de Doe een Wens Stichting.

De 15 teams die gaan deelnemen aan de Energiewacht Challenge Cup zijn: ACV, Achilles 1894, FC Assen, Viboa, Appingedam, Hunsingo, ONR Roden, GVAV, Helpman, Be Quick, Hoogezand, sc Stadskanaal, Veendam 1894, ZFC Zuidlaren en Wildervank.

Voor meer informatie over de speelsteden en tijden van de Energiewacht