PWC pakt derde overwinning

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

indelijk pakten de voetballers van PWC een ruime overwinning. Zaterdag 9 april kwam het 4e elftal van v.v. De Pelikanen uit Appingedam op bezoek in Westernieland. PWC had uit met 9-3 verloren dus men was beducht voor deze tegenstander. Onder leiding van scheidsrechter Hulzebos uit Delfzijl startte PWC met Martin Boxem op de liberopositie zodat Tonny Poel voorin stond. Naast Roland Hoekstra stond ook Harold Veenstra in de spits.

stopperballen_13158a

De eerste helft was voor de thuisploeg. PWC was de betere ploeg met goed voetbal en goede inzet. Kansen kregen de gastheren ook maar het benutten was een tweede. Zo waren Harold Veenstra, Roland Hoekstra en Tonny Poel onfortuinlijk. En zoals een oude voetbalwet schrijft viel het doelpunt aan de andere kant. De Pelikanen, dat met een wat ouder team dan in de thuiswedstrijd aantrad, speelde op de counter en sloeg hieruit in de 30e minuut dan ook toe. PWC werkte de bal niet goed weg en zo lag de 0-1 achter keeper Andreas Dijkstra. De thuisploeg liet het er niet bij zitten en creëerde kansen. In de 42e minuut viel de verdiende gelijkmaker. Harold Veenstra bereikte Erwin Hessels die de bal van de rechterflank voorzette. Roland Hoekstra bepaalde de ruststand op 1-1.

Het begin van de tweede helft was voor PWC dat dan ook gelijk toesloeg. Na twee minuten werd Roland Hoekstra even buiten de 16meterlijnen neergelegd en kreeg een vrije trap mee. Tonny Poel schoot deze snoeihard binnen: 2-1. Nadat De Pelikanen enkele malen was afgestopt sloeg PWC in de 50e minuut wederom toe. Een uittrap van keeper Andreas Dijkstra belandde via Roland Hoekstra bij Tonny Poel die andermaal toesloeg: 3-1. Daarna kreeg PWC tegenslag te verwerken toen centrale verdediger Wim Robbe geblesseerd uitviel. Harold Veenstra werd naar de achterste linies gedirigeerd en Erik Udema kwam in het veld. De Pelikanen begon meer aan te zetten maar wist de PWC-verdediging niet te slechten. Als een geboren leider dirigeerde libero Martin Boxem zijn verdediging. Natuurlijk kreeg PWC ook nu wel kansen maar toch duidelijk in mindere mate dan in de eerste helft. Toch sloeg de thuisploeg in de 59e minuut andermaal toe. Na het voorbereidende werk van Harold Veenstra en Roland Hoekstra belandde de bal bij de ingevallen Erik Udema. Zijn schot op het doel rolde net via de rechterpaal het net binnen: 4-1. Doch De Pelikanen was niet ontmoedigd want men bleef de aanval zoeken waardoor PWC toch wel onder druk kwam te staan. Gelukkig stond de verdediging goed en kweten de verdedigers zich goed aan hun taak zodat de gasten geen kans kregen om de achterstand te verkleinen. Ook PWC liet zich voorin niet onbetuigd maar doelpunten wilden er niet meer vallen. Toen een goed leidende scheidsrechter Hulzebos voor het einde floot had PWC met 4-1 haar derde en meest ruime overwinning bereikt. Deze uitslag was een goede opsteker voor PWC en zeer goed voor de sfeer bij de club. Komende zaterdag speelt men uit in Schildwolde tegen SGV 2, aanvang 14.00 uur.