Klucht Appingedam gaat gewoon door

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

appingedam

Bij Appingedam zit Henk Buikema zondag in de uitwedstrijd tegen DIO Groningen niet als trainer op de bank, schrijft Dagblad van het Noorden. Buikema meldde zich afgelopen vrijdag al ziek. Gisteravond vond er een gesprek plaats tussen voorzitter Wiebrand Smit en de trainer.

De voorzitter hulde zich verder over de afloop van de verwikkelingen in dichte nevelen. De voorzitter weet ook niet of Buikema dit seizoen nog wel terugkeert bij de voetballers van Appingedam. Buikema zelf kan er ook nog geen zinnig woord over zeggen. "Ik heb er geen flauw idee van", zegt Buikema.

Deze week gaan het bestuur en de selectie van Appingedam om de tafel zitten om over de toekomst te praten. De kans lijkt echter redelijk groot dat het prestatieve voetbal op zondag vanaf volgend seizoen bij Appingedam tot het verleden behoort.

Volgens Smit zijn er allerlei opties mogelijk. De kans is aanwezig dat de nadruk meer op de jeugd of op het zaterdagvoetbal komt te liggen.

Voor de voor het volgende seizoen bij het zondagelftal aangestelde trainer Gerard Zeeman ontstaat er in dat geval een vervelend dilemma. "Ik ga echter wel voor prestatief voetbal. Ik doe geen uitspraken wat er nu bij Appingedam gebeurt."