Historisch dieptepunt Appingedam

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

appingedam

Appingedam probeert ondanks het niet opkomen van het eerste elftal in de uitwedstrijd afgelopen zondag tegenSTEVO het seizoen af te maken, schrijft Dagblad van het Noorden. Het wegblijven van Appingedam was een absoluut dieptepunt in de historie van de zondageersteklasser.

Voorzitter Wiebrand Smit zegt er het afgelopen weekeinde alles aan gedaan te hebben om de pijnlijke situatie te voorkomen. "Door blessures en een familiebijeenkomst waren er slechts tien spelers beschikbaar. We hebben STEVO verzocht om op een andere datum te spelen. Het bleek echter niet mogelijk om de wedstrijd te verplaatsen. Heel treurig natuurlijk, maar het hield toen echt voor ons op."

Trainer Henk Buikema kreeg pas op zondagmorgen de slechte tijding van het bestuur te horen. "Ik heb vrijdag het bestuur verteld dat er veel geblesseerde spelers in de selectie waren. Het bestuur moest daar mee bezig gaan. Dat was mijn pakkie an niet meer. Verder wil ik er niets over zeggen, maar dat ik teleurgesteld ben ik wel heel zacht uitgedrukt", aldus Buikema.

Smit zegt nog helemaal niets van eventuele sancties van de KNVB gehoord te hebben. "We wachten af, maar ik verwacht eerlijk gezegd wel vervelende gevolgen voor ons.''

Smit verwacht overigens niet dat het zondagvoetbal in Appingedam gaat verdwijnen en er alleen nog maar op zaterdag gespeeld gaat worden. "Het is wel de bedoeling dat we het volgende seizoen met het zondagvoetbal doorgaan", verzekert de voorzitter van Appingedam.