Harkstede organiseert 9-9 Toernooi

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Harkstede_8894a

De voetbalvereniging Harkstede houdt samen met HS’88, Omlandia en Siddeburen wedstrijden waarbij er negen spelers in het veld staan bij beide teams.

Organisator en initiatiefnemer René Wollerich (Harkstede) is van mening dat deze vorm van wedstrijden de spelers helpt om de overgang van een klein veld (7 tegen 7) naar een groot veld (11 tegen 11) gemakkelijker te maken. De wedstrijden worden alleen gespeeld door spelers die overgaan naar de D-pupillen (dus 2e jaars E'ers).

Het voordeel om deze wedstrijden te spelen is dat de spelers leren omgaan met andere weerstanden. De afstanden zijn veel groter waardoor er meer gelopen moet worden. De bal wordt over een grotere afstand geschoten en er lopen meer spelers in het veld. Daar staat tegenover dat de spelers moeten leren wat “ruimte” is en waar de ruimte voor hem of haar ligt maar ook voor de medespelers.

Harkstede doet aan dit “minitoernooitje” met twee teams mee omdat er veel 2e jaars E'ers zijn die overgaan naar de D-pupillen. Elk team speelt vier wedstrijden, waarbij er twee thuis- en twee uitwedstrijden gespeeld worden