Zaalvoetbal duel dames Eenrum en Hunsingo onbeslist

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

Eenrum                                                                                                            hunsingo

De wedstrijden tussen de dameszaalvoetbaldames van Futsal Winsum en Eenrum staan altijd bol van de spanning, enthousiasme, felheid, hartstocht en andere superlatieven. Dat was vrijdagvond 1 april in de “Ripperdahal” te Winsum niet anders. Op eigen terrein had Eenrum verloren met 3-4 dus men had iets recht te zetten. Door de afwezigheid van Hilma Hamming nam Linda Bolt plaats onder de lat. De gasten sloegen als eerste toe. Al in de 2e minuut gaf Anda Toonder van links de voorzet waarna Sarah Rijzinga de 0-1 binnen schoot. Helaas voor Eenrum kwam Futsal Winsum drie minuten later alweer langszij. Paulien van der Velde vond Ditty Medema die de 1-1 noteerde. Slechts een halve minuut later stoof Leonie Eissens door de Eenrum-defensie en stond het ineens 2-1 voor de thuisploeg. Nu moest Eenrum weer op jacht naar de gelijkmaker maar ook Futsal Winsum liet zich niet onbetuigd. In de 8e minuut viel de gelijkmaker voor de gasten. Sarah Rijzinga vond Anda Toonder die afdrukte: 2-2. Het duel vond plaats in een pittig en vrij hoog tempo waardoor het voor het publiek boeiend was om te aanschouwen. Beide keepsters, Linda Bolt bij Eenrum en Daniëlle Boersma bij Futsal Winsum, hadden het dan ook behoorlijk druk om de aanvallen op hun doelen te pareren. Beide teams deden er alles aan om elkaars verdedigingen te doorbreken maar tot de rust bleef het 2-2.

In de tweede helft stond nu Karina Smits in het doel van Eenrum en was Linda Bolt nu veldspeelster. Het was nu Eenrum dat vrij vlot in het begin van deze tweede helft tweemaal toesloeg. Uit een  eigen actie in de 4e minuut zette Sarah Rijzinga Eenrum op 2-3 terwijl twee minuten later Rijzinga van links de aangeefster was en nu Anda Toonder andermaal scoorde: 2-4. Eenrum wilde meer en deed er ook van alles aan om dat te verwezenlijken maar wat het ook probeerde het mocht niet meer gelukken. De ploeg had wel een licht overwicht maar kon dat niet uitbouwen. Het was de thuisploeg dat in de 14e minuut dichterbij kroop. Een schot van Lizette Homan verdween net via de paal achter keepster Karina Smits: 3-4. Futsal Winsum rook meer en drong aan. Eenrum werd wat teruggedrukt maar bleef vooralsnog overeind waarbij keepster Smits meerdere malen redding moest brengen. Helaas voor de roodbaadjes wisten ze de voorsprong niet vast te houden want Jolanda Frericks wist in de 17e minuut alsnog de 4-4 gelijkmaker op het scorebord te zetten. In de resterende tijd deden beide teams nog verwoedde pogingen de overwinning naar zich toe te halen maar dicht mocht niet meer baten zodat 4-4 de eindstand werd, een uitslag waarmee Eenrum niet echt tevreden was.