Leegloop dreigt bij Appingedam

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

appingedam

De kans is groot dat het eens zo roemruchte Appingedam komend seizoen geen standaardelftal meer heeft in de zondagcompetitie, schrijft Dagblad van het Noorden.

De huidige selectie bestaat nog uit veertien spelers en daarvan zoeken de meesten hun heil bij andere clubs.De club wil per se geen spelers halen en het enige andere zondagteam bestaat uit veteranen.

"Negen jongens vertrekken", verwacht aanvoerder Roy de Groot. "En de paar die overblijven gaan naar de zaterdag-afdeling." Reden van de massale uittocht: de club hield zich vanwege financiële problemen niet aan de toezeggingen die aan de spelersgroep waren gedaan. "Er zou wat worden betaald, maar dat werd niet gedaan", aldus De Groot, die zelf naar Holwierde verkast, samen met zijn broer Tim. Wiebrand Smit, sinds anderhalve week voorzitter van de club, beaamt de financiële sores. "Maar dat zijn we hard aan het oplossen. We zijn weer een gezonde club aan het worden."Gerard Zeeman is inmiddels gehaald als hoofdtrainer voor komend seizoen. "Ik ga er nu vanuit dat er komend seizoen gewoon een eerste elftal is, in de eerste of tweede klasse. Mocht er geen eerste team zijn, danword ik gewoon trainer van de B1."