Hilarische Sportquiz in Kloosterburen weer prooi voor veteranen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

1301303553NIMG_8517

Team BIT( Bennie Huizenga, Ite Mulder, Theo Bos) krijgt als winnaar van de hilarische sportquiz 2011 in Kloosterburen de wisseltrofee overhandigd door wethouder Sportzaken Cor Berghuis. Op de achtergrond kijkt 'Jack"( van het duo Jack en van Gelder) toe.

Derde sportquiz in Café Willibrord

In Café Restaurant Willibrord vond afgelopen zaterdag de derde editie van de Sportquiz plaats. In een afgeladen vol café streden zeventien teams om de titel “Sportkenner 2011”. De presentatoren Jack en van Gelder, gekleed in een op maat gemaakt extravagant pak, serveerden de deelnemers op 110 meest uiteenlopende sportvragen. Via vier voorronden en een petje op petje af ronde bleven uiteindelijk 3 finalisten over. Nieuw was de WK 2010 ronde. Deze bleek moeilijker dan verwacht en maakte het uiteindelijke verschil. Bijvoorbeeld op de vraag, welk land werd derde achter Nederland (Duitsland), moest menig team het antwoord schuldig blijven.

 Jeugdige deelnemers

Na 4 rondes (70 vragen) hadden de teams, Eerste elftal en HCOK beide 55 punten gehaald, wat goed was voor de finale. De ronde petje op petje af was voor het geroutineerde team Bit (voorheen de veteranen) waardoor ook zij een plek in de finale opeisten. Mooi was om te zien dat de jeugd nadrukkelijk meedeed, zoals het team Corteo-410 dat nipt verloor in de petjes ronde. Daar gaan we in de toekomst zeker meer van horen.

 Vierkoppige Jury

De finale, onder kundige leiding van de vierkoppige jury, kende een levendig verloop. Een mix van veel kennis maar ook tactisch vermogen bepaalde uiteindelijk de winnaar. Het team Bit, met Benny Huizenga, Theo Bos en Ite Mulder bleken te sterk en gingen er, net als in 2009, met de eerste prijs en de wisselbokaal vandoor.

 Uniek initiatief

Tijdens de prijsuitreiking prees sportwethouder Cor Berghuis het initiatief van organisatoren en de uitvoering van de Sportquiz die steeds soepeler en professioneler verloopt. De samenwerking tussen hoofdsponsor (Café Restaurant Willibrord) en de VV Kloosterburen mag uniek worden genoemd en maakt van de Sportquiz een vast gegeven in het Noord Groninger dorp.