Viifachtwedstriid in teken van speeltuin Beatrixkinderkliniek

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

logo                                                 

Ik werk al heel wat jaren in het UMCG wat natuurlijk een bijzondere werkplek is. Een ziekenhuis geeft namelijk naast vreugde helaas ook verdriet waar ik tijdens mijn werkzaamheden regelmatig mee geconfronteerd wordt. Dat geeft altijd even een rotgevoel maar ik weet dat het , hoe cliché het ook mag klinken, nu eenmaal bij een ziekenhuis hoort.

Beatrixkliniek

Binnen het ziekenhuis zijn er diverse afdelingen waar de Beatrixkliniek er een van is. De Beatrixkliniek is de benaming voor de kinderkliniek die door Youp van‘t Hek en Bert Visser als ambassadeurs. Maar zij zijn niet de enige die de kinderafdeling van het UMCG steunen want een groot aantal bekende en  minder bekende Nederlanders zijn in de loop der jaren als gast bij de soms ernstig zieke kinderen langs geweest. Dat deden ze om de kinderen op die manier een hart onder de riem te steken in hun strijd tegen een van de verschrikkelijke ziektes of  in sommige gevallen aan hun laatste wens te voldoen. Geregeld vinden er binnen de muren van het UMCG acties plaats ten bate van de zieke patientientjes die in het ziekenhuis verblijven. Zo is daar het jaarlijkse Gala waar bekende Nederlanders belangeloos aan meewerken en er een grote veiling wordt gehouden waarbij het geld naar de Beatrixkliniek gaat.

FC Groningen

 

Ik ben uiteraard nog nooit bij dat soort Gala,s aanwezig geweest maar uit de verhalen die ik gehoord heb van direct betrokkenen vinden er ontroerende momenten plaats. De aanwezigen geven datgene waar ze op geboden hebben en uiteindelijk in hun bezit krijgen als cadeau aan een van de patientje . Zo hebben geregeld ernstig ziek kinderen op die manier de dag van hun leven gekregen via een helikoptervlucht of hebben ze een wedstrijd van FC Groningen als VIP bezocht . FC Groningen is trouwens een frequente bezoeker van de Beatrixkliniek want er verschijnen met grote regelmaat spelers en trainers van de ‘Trots van het Noorden” in het UMCG waarmee ze de kleine voetballiefhebbers vaak de dag van hun leven bezorgen.

Op dit moment is er binnen de afdeling kinderkliniek van het UMCG iets gaande wat ik graag onder de aandacht van alle voetballiefhebbers in Groningen en ver daarbuiten wil brengen. Binnen de muren van het UMCG zal er namelijk een speciale speeltuin gebouwd worden en wel een die geschikt is voor kinderen die door hun ziekte normaal gesproken nooit in een speeltuin zullen kunnen spelen. Een geweldig initiatief wat alle lof verdiend wat te bedenken valt.

 

Zaterdag 21 mei sportpark De Holten Marum

Aan dat geweldig initiatief zal op zaterdag 21 mei in Marum op een speciale manier aandacht aan besteed worden. Dan wordt op Sportpark De Holten namelijk de ‘viifachtwedstriid” gespeeld. Een wedstrijd ter nagedachtenis aan de overleden speler van de A1 seizoen 2008-2009, Anne Eelze Bies, en de elftalleider van dat team, Bernard Posthumus, die eveneens in dat seizoen overleed. De wedstrijd zal, net als de eerste editie in september 2009, in het teken staan van een goed doel. Het doel wat de organisatie uitgekozen heeft zal een van de speelattributen in de nieuw te bouwen speeltuin zijn. Een gebaar wat geweldig genoemd mag worden en wat ik graag via Puurvoetbalonline onder de aandacht van jullie wil brengen. 

De organisatie van de viifachtwedstriid verdiend namelijk dat 21mei 2011 een groot succes wordt zodat de kinderen in het UMCG, mede door het binnen gehaalde bedrag tijdens de ‘viifachtwedstriid”, dat krijgen wat ze verdienen, namelijk een fantastische speeltuin!

Daarom zou het geweldig zijn als wij, de voetballiefhebbers uit de provincie Groningen en daarbuiten, dit geweldig initiatief in Marum steunen door een donatie te storten op rekeningnummer: 399448462. t.a.v. 'viifachtwedstriijd"

Een donatie waardoor we met elkaar de kinderen in het UMCG een beetje blijdschap kunnen geven in een soms hopeloze toekomst is namelijk het minste wat we kunnen doen!