SV Bedum, Loppersum en Noordwolde spelen voor de prijzen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

We naderen nu echt de slotfase van het seizoen en dat geeft voldoende aanleiding om wekelijks aandacht te besteden aan de wedstrijden die van belang zijn en waar clubs uit het Ommelandergebied bij betrokken zijn.

logo
Waar in de eerste klasse E van het zaterdagvoetbal er voor VV Winsum er niets anders meer is te winnen dan een of twee plaatsen stijgen op d geldt dat een klasse lager niet voor SV Bedum. De Bedumers doen namelijk volop mee in de strijd om de derde periode. In de derde periode gaat Gramsbergen aan de leiding met 12 punten uit vijf duels gevolgd door NEC Delfzijl dat een punt minder heeft en daarna komt SV Bedum met 10 punten uit vijf duels. Zaterdag krijgt Gramsbergen koploper VV Groningen op bezoek, gaat NEC Delfzijl naar DZOH uit Emmen en gaat SV Bedum op bezoek bij Noordscheschut. Dat betekent dat alle drie de ploegen een lastige opgave hebben zodat ook de nummers vier en vijf, Pelikaan S en Noordscheschut, met 9 punten uit vijf duels ook nog kans op de derde periode maken.

Waar SV Bedum in de tweede klasse nog ergens omspeelt geldt dat in de derde klasse voor Loppersum en Noordwolde. Met nog vier duels te gaan doen beide ploegen, samen met Marum, nog mee in de titelstrijd en gaat Noordwolde aan de leiding in de derde periode. Zowel Loppersum als Noordwolde kwam dit paasweekend in actie. De Lopsters wonnen op overtuigende wijze van HFC’ 15 en Noordwolde verloor uit bij Appingedam met 2- 1. Dat zorgt dat het verschil tussen beide teams, met nog vier duels te gaan, vijf punten bedraagt. Tussen beide teams bevindt zich Marum dat een achterstand van vier punten heeft op Loppersum. Zaterdag gaat Loppersum als koploper op bezoek bij SC Stadspark, dat nog volop meedoet in de strijd om de derde periode. Marum gaat ook op bezoek want de Marumers treffen in Roden het ONR van Ronald Vermeulen die een paar jaar geleden nog trainer van De Fivel was. Waar de concurrentie uitspeelt krijgt Noordwolde op het eigen sportpark bezoek van Grijpskerk dat nog wel een paar puntjes kan gebruiken om uit de onderste regionen weg te komen. Wat dat betreft kan er zaterdag van alles gebeuren in 3C. Maar wat er ook gebeurt, ook na het aankomend weekend staat Loppersum nog steeds bovenaan