Zege Futsal De Heracliden op Drachtster Boys

Geschreven door Albert Huzeling. op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Vrijdagavond rolde de bal weer in de Hoofdklasse Zaal. De Heracliden reisden af naar het pittoreske Drachten met de taak om drie punten mee te nemen naar Uithuizermeeden. Drachtsterboys stond tot dusverre onderaan de ranglijst en had nog geen enkele punt bij elkaar gesprokkeld. Dat Drachtsterboys wel degelijk wat in haar mars heeft bleek uit het vorige seizoen – de formatie kwam één punt te kort om zich te kronen als kampioen van de eerste klasse. Drachtsterboys is dus net als de Heracliden promovendus in de Hoofdklasse en zouden op papier aan elkaar gewaagd moeten zijn. De Heracliden is gaan draaien na een stroeve seizoenstart. Zo werd er zwaar verloren van Inter Maluku en gaf men in de slotfase een 3-2 voorsprong uit handen tegen Bedum. Echter werden er zes punten verzameld door overwinningen op Bellingwolde en Roden. Hera vond zichzelf terug in de middenmoot van de competitie, waardoor de wedstrijd bij en tegen Drachtsterboys in het teken stond van aanhaken bij de subtop. Coach Tiekstra had de beschikking over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Henkjan Kooistra ontbrak wegens familieomstandigheden. Met de volgende namen moest de klus geklaard worden: Fred Uil, Jordi Dijkstra, Pascal Dijkstra, Tim Hoff, Robert Landwehr, Albert Huzeling, Wendy Gustina en kapitein Marco Consten.

                                                      door: Albert Huzeling
Onder leiding van de uitstekend leidende Basstra, werd afgetrapt in de prachtige doch mager gevulde sporthal van Drachtsterboys. Dat het aanwezige publiek de eerste helft niet verwend werd door beide partijen heeft waarschijnlijk geen positief effect op het aantal toeschouwers. Beide partijen waren vooral bezig met het zoeken naar het juiste tempo en waren zeer slordig in de passing. Echter, Drachtsterboys liet zien dat het beschikt over een aanvallend ingestelde selectie die met veel beweging de verdediging uit een probeert te spelen. Echter door een gebrek aan snelle balcirculatie kwamen de Drachtsters nauwelijks door de blauw-zwarte verdediging heen waardoor alleen schoten van ver de Drachtse equipe soelaas bood. Deze werden echter allemaal vakkundig gekeerd door Fred Uil, die verder weinig in de problemen kwam. Hera had het verdedigend aardig voor elkaar, maar kon aanvallend geen vuist maken door zwakke passing en te weinig beweging. Alleen Jordi Dijkstra had door middel van individuele acties een groot aandeel in het aanval spel van de Meisters. Hera kwam ook door Jordi Dijkstra op voorsprong: een actie over rechts werd besloten met een verwoestende aanval in de winkelhaak: 0-1. Kort daarop lag de bal echter aan de andere kant in het netje. Drachtsterboys liet haar aanvalsdrift zien door met een subtiele voetbeweging een strakke voorzet achter Fred Uil te krijgen: 1-1. Hiermee werd ook gerust.

In de rust werden de blauw-zwarten vermanend toegesproken door Tiekstra die de beleving en passie miste die Hera de week ervoor wel op de mat legden. Tiekstra zette de formatie anders neer om zodoende de verdediging van Drachtster Boys meer het spel te laten maken. Met succes. De tweede helft stond er een frisser Heracliden op het veld met Gustina en Hoff als uitblinkers. De blauwhemden lieten de bal goed rondgaan en zetten als één team goed druk op de tegenpartij. Dit resulteerde in veel bal verlies voor de Drachtse ploeg, waardoor Hera weer aan aanvallen kon denken. Zo stonden Marco Consten en Tim Hoff aan de basis van mooie aanvallen, maar stond in de eindfase het vizier van Hera nog niet op scherp. Toch kwamen de Meister verdiend op voorsprong. Een lange bal van Fred Uil werd voorgegeven door Jordi Dijkstra waardoor Albert Huzeling met een miraculeuze carambole de bal via de tegenstander het doel in werkte. 1-2. Hera rook bloed en draaide twee tandjes bij. Een mooie bal van Robert Landwehr kwam uiteindelijk bij Tim Hoff terecht. De benjamin van de club stuurde twee tegenstanders het bos in en schoot prachtig raak in de linkerbovenhoek: 1-3. Hiermee was gelijk het verzet van de rode lantaarn drager gebroken. Drachten kreeg het niet voor elkaar om de bal rond te laten gaan en was in de omschakeling niet bereid voor elkaar te werken. Daardoor kreeg Pascal Dijkstra de mogelijkheid om tien minuten voor tijd de finale nekslag toe te dienen. Een aanval over zes schijven werd door Pascal bij de tweede paal binnengeschoven: 1-4. Heracliden was heer en meester in de tweede helft. Echter, als de ploeg het vizier op scherp had gehad was de score hoger uitgevallen. Hera vond het verder ook wel best en liet de bal gemakkelijk rondgaan – gescoord werd er niet meer. De ploeg van Tiekstra nam daardoor verdiend de drie punten mee naar Uithuizermeeden.

Een opsteker was de tweede helft, waarin Hera liet zien dat het ongelooflijk goed kan voetballen wanneer het als één team speelt. Met negen punten heeft Hera zich gemeld in de subtop van de Hoofdklasse – de equipe van Tiekstra gaat volgende week op bezoek in Delfzijl. U bent van harte uitgenodigd om blauwzwart naar de overwinning te schelden.