Tiemen Dijk(v.v.Stedum): Als Stedum gaan we na de winterstop zeker nog een rol van betekenis spelen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Tafel Gereserveerd

Tiemen Dijk is onderdeel van een drieling en komt net als broer Diederik uit voor de voetbalvereniging Stedum. Over zijn broer, zijn voetballende zusjes Jolien en Marieke en een voetballende vader vertelt de Wijsbegeerte studerende 20 jarige voetballer uitgebreid in een vraaggesprek dat verder o.a.. over v.v. Stedum, het scheidsrechter zijn en Anouk Hoogendijk gaat.

               image-2014-12-17
                Tiemen Dijk sterk in de lucht tegen TEO Ten Post
Tiemen jij voetbalt voor de v.v. Stedum. Wat mogen we van jullie na de winterstop verwachten:
In de winterstop spelen we enkele oefenwedstrijden tegen bekende tegenstanders die ons goed liggen. Hierbij kunnen we weer in een goed ritme komen. Dit ritme zullen we voortzetten na de winterstop. Verder een agressief en gedreven Stedum, want het einde van de 1e seizoenshelft willen we graag snel vergeten.
Wat is volgens jou de reden dat jullie met Stedum na een sterk begin zo ver zijn teruggevallen op de ranglijst: In het begin wonnen we onze bekerwedstrijden en werd er goed getraind, daardoor raakten we in een flow, waarbij Harkstede tussendoor even tegenviel, maar we voor de rest gewoon goed bezig waren. Daarna verliezen we 1 wedstrijd van Rood Zwart Baflo en sindsdien zijn we eigenlijk niet meer in ons eigen spel gekomen en kregen we de laatste weken klap op klap/ Maar na de winterstop gaan we met Stedum zeker een rol van betekenis spelen.
Ik begreep van je broer Diederik dat jullie vader ook nog voetbalt. Wat voor type is hij en wie van jullie twee heeft dezelfde kwaliteiten dan hij: Dat klopt onze vader voetbalt bij de veteranen van Stedum 3. Hij speelt rechtsback, maar bestrijkt eigenlijk de hele rechterflank met zijn diepgang. Ondanks dat hij ons voetballen leerde op het pleintje voor ons huis hebben zowel Died als ik niet echt zijn voetbalkwaliteiten.
Diederik noemde jou een (soms te)harde verdedigende middenvelder met een hard schot. Hoe omschrijf jij je broer als voetballer: intelligent. Van alle spelers waar ik mee heb gespeeld is hij wel een van degenen die het spelletje het beste ziet. Bij zaalvoetbal en voetbal op klein veld is hij nog meer in zijn element.
Ben jij ook verder nog actief binnen v.v. Stedum of STEO en zo ja als wat: Jazeker, ongeveer 3 jaar geleden vroeg Stedumer van het jaar Jan Spijk mij of ik een keertje wilde fluiten bij de F-junioren van V.V. Stedum. Als zo’n cult held je vraagt kan je natuurlijk geen nee zeggen en sindsdien fluit ik dus. Tegenwoordig fluit ik voornamelijk de A-en B junioren van STEO. Volgend jaar ben ik nog van plan om een BOS-cursus te gaan volgen, zodat ik voor de KNVB kan gaan fluiten.
Diederik ziet zich later wel trainer worden. Zou een combinatie zoals bij Ronald en Erwin Koeman nu bij Southampton doen, maar dan op amateurniveau, bij jullie mogelijk zijn: Nu nog niet maar over 20 jaar lijkt het me leuk om ook trainer te worden. Samen met mijn broer zal geen probleem zijn, want we hebben tijdens onze nabesprekingen van trainingen en wedstrijden altijd dezelfde visie over wat slecht was, wat goed was en wat beter moet.
Wat doet je in het dagelijks leven: Ik studeer Wijsbegeerte aan de rijksuniversiteit Groningen.
Je oudste zus Jolien voetbalt bij SC Loppersum dames 1 en het derde deel van jullie als drieling, Marieke, voetbalt bij Oranje Nassau dames 1. Wat zijn de specifieke kwaliteiten van de dames:
Zowel Jolien als Marieke speelt op het middenveld. Jolien is een spelverdeler met een goed loopvermogen. Na 2 jaar lang zwaar geblesseerd te zijn geweest aan haar knie speelt ze nu weer, dus haar specifieke kwaliteit is doorzettingsvermogen. Als ik kijk naar ons gezin is Marieke degene met het grootste talent. Als 3 jarig meisje kon ze al hooghouden met een bal. Haar specifieke kwaliteit is haar traptechniek. Ik ken weinig meisjes die zo hard en zuiver als haar kunnen schieten.
FC Groningen weet de nacompetitie te bereiken omdat: Groningen een goede achterhoede heeft met Botteghin als een van de beste verdedigers van de Eredivisie, Chery aanvallend fantastische dingen laat zien en De leeuw altijd kan scoren.
Christiano Ronaldo, Messi, Robben, Zlatan en Neymar. Wat wordt de volgorde 1 t/m 5 en waarom:
1:Ronaldo is 2 benig, razendsnel, kopsterk en heeft een ongekend scorend vermogen, helemaal dit seizoen.
2:Messi ook een ongekend scorend vermogen en hij laat alles wat hij doet makkelijk lijken, terwijl dat het vaak helemaal niet is.
3: Robben Iedereen weet wat hij gaat doen en toch kan niemand hem afstoppen. Tijdens het WK verreweg de beste speler van het toernooi. 4: Zlatan komt in een top 10 van mooiste goals ooit waarschijnlijk vaker dan 1x er in voor. 5:Neymar is nog maar 22 jaar en dan al zo goed. Is in mijn ogen nog niet 1 van ’s werelds beste spelers, maar kan dat in potentie wel worden.
Wat vind jij een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie en waarom:
Adil Auassar. Hij is al 28 jaar oud en speelt momenteel bij Excelsior, maar hij heeft een goede traptechniek in zijn linkerbeen en speelt altijd degelijk.
Dat het Nederlands Dameselftal zich heeft gekwalificeerd voor het WK in Canada zal door je twee zussen toegejuicht hebben. Geldt dat ook voor jou: 'Ja dit is zeer positief. Enkele jaren geleden stond het damesvoetbal vooral in de belangstelling om de prachtige blunders van keepers, maar het is mooi dat het steeds beter gaat met het damesvoetbal.
Velen denken dat de titelrace ook dit seizoen tussen PSV en Ajax gaat. Denk jij dat ook: Ja, Ajax wordt denk ik kampioen omdat ze een bekend veldspel hebben met een goede trainer in de persoon van Frank de Boer. PSV wordt 2e dankzij Depay en Wijnaldum.
Met welke Nederlandse sportvrouw wil jij wel een avondje stappen en waarom: Anouk Hoogendijk. Ze ziet eruit als een leuke en spontane meid en ze voetbalt ook nog eens.