Pascal Mulder over zijn vertrek bij Pelikaan S.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Tafel Gereserveerd

Het voetbalnieuws in het amateurvoetbal was dit weekend het beëindigen van de samenwerking tussen Pelikaan S en trainer Pascal Mulder. De oud-trainer van PKC en DIO Groningen kreeg van voorzitter Wim Bulten het verwijt dat hij niet meer voldoende gemotiveerd zou zijn om als trainer/coach van de koploper in zaterdag 4C te fungeren .Pascal Mulder
Zaterdag, na het met 0-6 gewonnen duel tegen HS’88 kreeg Pascal Mulder te horen dat een langere samenwerking tussen hem en de vierdeklasser uit Oostwold er niet meer inzat. ‘Na het duel in Hoogezand ben ik rond 16. 45 uur richting huis vertrokken. Ik was voor het duel in Hoogezand op eigen gelegenheid vanuit Rotterdam gekomen. Mijn spelers en verdere staf wisten daarvan want dat hadden we donderdagavond nog besproken. Rond, of even na 17.00 uur, kreeg ik telefoon van de voorzitter. In het telefoongesprek gaf hij aan dat hij mij wilde spreken en of ik daarom terug wilde komen naar Hoogezand waar hij op dat moment nog was. Ik besloot om terug te keren en voorzitter Bulten tegemoet te rijden zodat we elkaar uiteindelink ter hoogte van Wildervank troffen. Daar vertelde hij dat ik zijn ogen onvoldoende gemotiveerd was om nog langer als trainer/coach te fungeren. Dat betekende dat er een einde kwam aan mijn periode bij Pelikaan S.”

Uiteraard betreurt Mulder zijn vertrek bij Pelikaan S waar hij een prima band met de spelersgroep en de rest van zijn staf had. ‘Vooropgesteld, Pelikaan S is een prachtige club met een complex waar helemaal niets mis mee is. Er lopen prima mensen waar ik gedurende vijftien maanden uitstekend mee heb samengewerkt. De club heeft echter een groot probleem, er is geen beleid. Afspraken worden structureel niet nagekomen en dat leidt op een gegeven moment tot irritatie. Er is vaak tegen mij gezegd, Pascal dat je nog steeds trainer bij Pelikaan S bent begrijp ik niets van. Ik ben echter een voetbaldier en ik zag in Pelikaan S een prachtige uitdaging. Helaas heb ik het niet af mogen maken. Dat vind ik echt jammer omdat ik denk dat er echt wel wat moois had kunnen ontstaan in Oostwold.”
Spelersgroep
Voor Mulder is het avontuur bij Pelikaan S echter voorbij. Iets wat niet geldt voor de spelersgroep. ‘Ik verwacht niet, en hoop het eerlijk gezegd ook niet, dat de groep uiteenvalt. Met de spelersgroep is namelijk niets mis. Het probleem is dat de voorzitter geen inspraak duld. Een gevleugelde opmerking van Wim Bulten is wat dat betreft, wie betaalt die bepaald.”
Voetbaldier
Toch roept het de vraag op waarom Mulder met Pelikaan S en zijn flamboyante voorzitter in zee is gegaan. ‘Met Bulten onderhield ik zakelijke banden en vandaar uit kwam de vraag of ik er voor voelde om trainer in Oostwold te worden. Als voetbaldier vind ik het leuk om met een ploeg vanuit het niets steeds een stap voorwaarts te maken. Zo is het bij DIO Groningen en PKC’83 ook gebeurt. Het verhaal klopt dat ik in die periode er ook zelf weleens geld in heb gestoken wat bij Pelikaan S niet is gebeurd. Wel werkte ik er pro deo als trainer omdat ik , zoals eerder gezegd, een zakelijke band met Wim had.”

Dat het beëindigen van de samenwerking er aan zat te komen uiteindelijk wist Mulder al eerder want ook vorig seizoen werd er al aan zijn stoelpoten gezaagd. 'Vorig seizoen hoorde je al de nodige geruchten dat er andere trainers benaderd waren. Trainers die trouwens op dat moment werkzaam waren bij een andere club maar in sommige gevallen het gesprek toch aangingen. Het is niet aan mij om namen te noemen maar vreemd is zoiets wel. Voor mij is het heel simpel, ik had geen contract bij Pelikaan S wat trouwens voor iedereen geldt die met de voorzitter zaken doet. Wim is nu eenmaal geen man die met contracten werkt.”
Toekomst Pelikaan S
De volgende vraag is, hoe Mulder denkt dat het nu verder zal gaan in Oostwold. ‘Zolang er geen duidelijk beleid komt wordt het niets. Als je richting de hoofdklasse wilt, wat in de pers gesuggereerd werd, moet je wel een beleidsplan heeft. Dat is er in Oostwold niet en ik geloof er ook niets van dat die er komt. Je zag het bij het aantrekken van nieuwe spelers. Het is prima dat je voetballers haalt die hoog hebben gevoetbald maar dan nog moet je kijken wat je ‘nodig’ hebt. Dat heb ik herhaaldelijk aangegeven maar dan werd er niet geluisterd. Deze zomer kwamen er weer een groot aantal spelers bij. Ik vind het prima maar kijk dan wel voor welke positie ze je haalt en doe dat in overleg met je trainer.”
Eigen toekomst
Hoe zijn toekomst er als trainer uitziet weet Pascal Mulder niet. Als ik hem confronteer met de naam Groninger Boys begint de ex-trainer van de koploper in 4C zaterdag te lachen. ‘Dat soort geruchten steken direct de kop op maar ik ben echt niet benaderd. Daarvoor is het allemaal ook nog te vers. Ik ben een mensen mens en sta als trainer dicht bij mijn groep en daarom doet het toch wat met je. De voorzitter wil echter een trainer die negentig minuten langs de lijn tekeer gaat tegen alles en iedereen. Een dergelijk type trainer ben ik echter niet en wil ik ook niet worden”, aldus Pascal Mulder die met nog een paar voorbeelden komt waaruit blijkt dat er in Oostwold nog het nodige moet gebeuren om een serieus genomen te worden. ‘Vorig seizoen hadden we het gedoe met die spelerspassen. Dit jaar stonden er ook opeens spelers van het tweede elftal en B-junioren op het trainingsveld en moest ik op een half veld met 24 spelers gaan trainen. Verder was het trainingskamp ook een groot circus. Niets gebeurde in overleg en dat is gewoon heel slecht voor een club die graag hogerop wil. Nogmaals, het had in Oostwold echt wel wat kunnen worden. Ik was bezig om een beleidsplan te schrijven waar op termijn een fulltime baan in mogelijk was geweest. Dit omdat ik ook de jeugd erbij had willen betrekken maar waar ik nu van vrees dat het niet zal gebeuren.”