Geert Jan Reinders (Hoofdsponsor SC Loppersum ): Ook een voetbalclub moet niet achterover leunen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Tafel Gereserveerd

Voor de nu 62 jarige Geert Jan Reinders begon het allemaal in Zeerijp waar de in Leermens geboren Geert Jan zijn eerste stappen op het voetbalveld zette. Naast dat de inwoner van tegenwoordig Loppersum eigenaar is van Aristo Promotions is hij verder zeer actief in het sociale leven in en rond SC Loppersum en behoort hij met zijn bedrijf Aristo Promotions tot het drietal hoofdsponsoren van SC Loppersum. Daarnaast is hij ook in de wereld van het langeafstandlopen geen onbekende waardoor Puurvoetbalonline op bezoek ging bij een bevlogen sportman, ondernemer en sponsor.

 1386345698N543297 111057442361375 742794234 n

Eigen voetbalcarrière.

Ik ben als voetballer begonnen bij De Fivel in Zeerijp. Dat kwam mede door de toenmalige voorzitter van De Fivel, dhr. Keijer. Die kwam namelijk op de lagere school om te vertellen over De Fivel en waarom je lid van de voetbalvereniging moest worden. Dat vond ik prachtig en vandaar dat ik lid werd van De Fivel. Toen ik op een gegeven moment in het midden en klein bedrijf kwam te werken werd het wat lastiger om in Zeerijp te blijven voetballen omdat het een zaterdagclub is. Daardoor maakte ik de overstap naar LVC in Loppersum. Wilde ik blijven voetballen dan moest ik namelijk wel naar de zondag want op de zaterdag moest er gewerkt worden. Door mijn werkzaamheden in de winkelbranche kon ik ook niet altijd trainen zodat ik ook geen eerste elftalspeler was. Ik ben namelijk van mening dat als een speler niet traint hij ook niet in het eerste elftal thuishoort.

Aristo Promotions

Ik ben sinds zeven jaar eigenaar van Aristo Promotions (www.aristopromotions.nl ) nadat ik daarvoor jarenlang in de leesbladen business als franchiseondernemer werkzaam was geweest. Aristo Promotions heeft zich gespecialiseerd in relatiegeschenken, premiums, geschenk en kerstpakketten en was als bedrijf in Bedum gevestigd. Na de overname heb ik het bedrijf eerst in Bedum doorgezet maar op een gegeven heb ik het besluit genomen om in Loppersum verder te gaan.

Sponsoring

Ik was al actief lid bij SC Loppersum en met een eigen bedrijf wordt de link om als sponsor wat voor de vereniging te doen heel snel gelegd. Op dit moment behoren we met Aristo Promotions tot een groep van drie hoofdsponsoren van SC Loppersum. Dat is een rol die we als Aristo Promotions trouwens bij nog een vereniging vervullen en dat is De Fivel in Zeerijp. Daar ben ik mijn loopbaan als voetballer begonnen zodat we ook daar wat voor de club willen doen.

Vrijwilligers

Vrijwilligers moet je netjes behandelen is een opmerking die je vaak hoort en daar kan ik mij wel in vinden. Ik ben echter ook van mening dat je vrijwilligers moet beschermen. Daar bedoel ik mee dat je als vereniging ook de moed moet hebben om te zeggen dat bepaalde taken niet meer bij een vrijwilliger passen. Dat het misschien wel eens tijd wordt om een stapje terug te doen. Zoiets gebeurd vaak niet echt tactisch en dat is jammer. De doorgewinterde vrijwilliger of vrijwilligster voelt zich gepasseerd en ook binnen de vereniging leeft soms het  besef van, dit hadden we anders moeten aanpakken. We weten allemaal dat er een tijd van komen maar ook een tijd van gaan is. En soms moet je mensen even, helpen’ met het nemen van een bepaalde beslissing. Zo ben ik er namelijk geen groot voorstander van dat bestuursleden meer dan 25 jaar een bestuursfunctie bekleden. Nu weet ik ook wel dat het vinden van een nieuw bestuurslid niet altijd meevalt maar, en dat zie ik binnen veel verenigingen, er wordt vaak ook in een te kleine kring gezocht.

Kracht van SC Loppersum

Met wat ik nu zeg over de kracht van SC Loppersum wil ik niemand tekort doen maar toch spits ik dat op een persoon toe. Jaap Danhof is het symbool van de kracht van SC Loppersum. Jaap is naast hoofdtrainer een verbinder waar ik mee bedoel dat als Jaap iemand iets vraagt er bijna nooit een nee volgt. Jaap woont nu bijna 25 jaar in Loppersum en was vanaf dat moment aan de voetbalclub verbonden. Hij is nu voor een tweede periode hoofdtrainer en heeft nu weer voor nog een jaar bij getekend. Daar ben ik enorm blij mee want ik weet dat er een aantal clubs in de regio waren die graag hadden gezien dat Jaap Danhof hun kant als hoofdtrainer was opgekomen. Maar gelukkig is hij voor SC Loppersum behouden gebleven en waar ik de club van harte mee feliciteer want in mijn ogen is Jaap Danhof, en nogmaals zonder iemand tekort te willen doen, het beste wat ons de laatste jaren is overkomen.

Vergoedingen

We weten allemaal dat er binnen het amateurvoetbal bij sommige verenigingen betaald wordt. Daar hoeven we niet moeilijk over doen want dat is gewoon de realiteit. SC Loppersum doet dat niet want ook wij hebben spelers over de vloer gehad die wel in Loppersum wilden voetballen maar daar toch wel minimaal een bedrag voor de gemaakte reiskosten tegenover wilden zien staan. Dan ging het feest gewoon niet door en trokken de desbetreffende spelers verder in hun zoektocht naar een club waar op dat gebied wel wat mogelijk was. Daar moet je als club ook niet moeilijk over doen als dat je beleid is dan weet je dat sommige spelers nooit voor jou zullen kiezen.

Atletiek

Ik ben al jaren actief in het hardloopcircuit waar ik enorm veel voldoening uithaal. De atletiek is de moeder der sporten zeg ik altijd en ik ben blij dat ik op een van de onderdelen van deze prachtige sport actief mag zijn. Soms wordt mij weleens gevraagd wat het verschil is tussen de voetbalsport en atletiek. Dan zeg ik, in de atletiekwereld kun je een portemonnee in de kleedkamer laten liggen. Daar bedoel ik mee dat het er in de atletiekwereld veel eerlijker aan toe gaat dan in de voetbalwereld. Daar is gewoon veel meer roddel en achterklap dan in de atletiekwereld waar ik als sporter een deel van mijn vrije uren in doorbreng.

Toekomst SC Loppersum

Daar heb ik echt alle vertrouwen in omdat ik zie dat het binnen de vereniging goed loopt. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten maar dat is niet erg. Dat zorgt er namelijk voor dat iedereen scherp blijft want wat dat betreft is een vereniging niet anders dan een bedrijf. Als je achterover leunt dan ga je als bedrijf ook achteruit. Als we dat met elkaar goed in de gaten blijven houden dan zie ik de toekomst van SC Loppersum als bindmiddel van het dorp Loppersum met veel vertrouwen tegemoet.

Geert Jan Reinders

Geert Jan Reinders stond al langer op mijn, lijstje’ als iemand die ik graag voor Puurvoetbalonline wilde interviewen. En dat was wel om de volgende reden. Ik was in augustus aanwezig bij het duel SC Loppersum-FC LEO. Een duel als voorbereiding op het huidige seizoen waar de Lopsters tot nu toe uitstekend presteren en het de Leensters helaas even wat minder gaat. Ik raakte die avond in gesprek met Geert Jan Reinders die als een van het hoofdsponsoren van SC Loppersum zeer nauw bij de club betrokken bleek te zijn. Het geven van een looptraining aan een seniorenteam, het als supporter meereizen met het eerste elftal, zijn betrokkenheid bij alles wat de club organiseerde waren zaken die mij erg aanspraken. Een sponsor met een grote mate van betrokkenheid die de woorden uitsprak, als sponsor gun je een club of een evenement iets. Een prachtige opmerking van een sportman die naast sponsor zijn nog meer aan, zijn’ vereniging wil geven. Een betrokkenheid die puur is en wat ik merkte toen ik bij Geert Jan te gast was in zijn kantoor waar mede door medewerkster Karin Lalkens, tevens bestuurslid van SC Loppersum, het Loppersumgehalte hoog te noemen was. Het werd een mooie morgen in het pand van Aristo Promotions aan de Wijmerspad 39 te Loppersum. Een mooi gesprek omdat bij alle antwoorden die Geert Jan Reinders gaf de liefde voor de sport en SC Loppersum in het bijzonder overduidelijk naar voren kwam.