SIOS-keeper Reinder de Haan: Een doelman met potentie.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Tafel Gereserveerd

Reinder de Haan is de 17 jarige doelman van SIOS uit Sauwerd. Een doelman met potentie want nu al is hij een van de sterkhouders in het eerste team van de vijfdeklasser uit Sauwerd. Een doelman die weet wat hij wilmaar, zoals op de foto te zien is, ook wel van een geintje houdt.  Puurvoetbalonline met hem had.
1384435371N1045055 260817610728025 1503045065 n
 
Reinder jij bent keeper van het eerste elftal van SIOS. Was jij in de jeugd ook actief als doelman: Ik begon al in de F-jes als keeper, daarnaast keepte ik vaak achter ons huis met mijn broer en vaak met nog wat vrienden, ik herinner me nog dat ik een keer mijn arm kneusde omdat ik een harde bal van mijn broer die toen in de B-junioren speelde er uit dook. In de E-junioren heb ik nog een paar keer meegetraind met FC Groningen maar dat kon ik toen mentaal nog niet aan dus ben ik na drie keer trainen gestopt. Na de D-junioren was er geen team van mijn leeftijd meer bij SIOS. Ik ben toen nog een half seizoen keeper bij de D-junioren geweest en verder voetbalde ik een half seizoen als linkshalf in de B-junioren. Daarna ben ik naar Viboa gegaan waar ik als speler van de C1 en B1 drie leuke seizoen mee heb gemaakt. We zijn toen twee keer kampioen in de hoofdklasse geworden. Al na één wedstrijd werd ik linkshalf gezet en van die positie ben ik ook niet meer weggeweest in mijn periode bij Viboa. En nu ben ik dit seizoen weer gaan keepen bij SIOS.

Jullie wonnen dit seizoen twee keer en speelden een keer gelijk. Waarom gaan dat vanaf nu duidelijk meer overwinningen worden: Ik denk omdat we de laatste wedstrijden echt de strijd durven aangaan en feller in de duels zijn. Daarnaast worden we ook steeds beter als team. Het is alleen jammer dat we sommige wedstrijden nog wat ongelukkig verliezen.

Als jonge doelman is een vorm van keepertraining wel verstandig. Hoe is dat bij SIOS geregeld: We hebben bij SIOS een goede keepertrainer waar ik veel van leer. Maar wat ik wel heel jammer vindt is dat ik maar één keer in de twee weken keepertraining krijg.

Ben jij een doelman die heel erg met zijn kleding bezig is: Ik vind het belangrijk dat je als keeper opvalt, kleding is hierbij natuurlijk van belang. Persoonlijk ben ik er wel een beetje mee bezig. Maar ik draag natuurlijk gewoon wat we van de club aangeboden krijgen.

Wie is volgens jou op dit moment de beste doelman in de eredivisie en waarom: Ik kan nou niet echt zeggen welke doelman ik echt de beste vindt maar op dit moment vind ik Jasper Cillissen wel een van de betere doelmannen in de eredivisie, hij heeft laatst ook gedebuteerd in Oranje dus dat zegt ook wel wat.

Wat doe jij in het dagelijks leven: Ik zit nu in het eerste jaar van mijn hbo opleiding integrale veiligheid. Tot nu toe vind ik het een interessante en leuke opleiding, maar er zit wel veel tijd in. Daarnaast werk ik bij de Albert Heijn. Verder zit ik nog in een sooscommissie in Sauwerd.

SIOS is een kleine vereniging met niet heel veel teams. Denk jij dat SIOS over tien jaar nog een zelfstandige verenging zal zijn: Ik denk dat SIOS over tien jaar nog wel een zelfstandige vereniging zal zijn omdat er volgend jaar waarschijnlijk weer een 2e elftal komt. Ik merk wel dat het vergeleken met vroeger er minder jeugdleden zijn, er is bijvoorbeeld geen A elftal meer.

Jullie trainer Auke Doornbosch is een gedreven trainer. Dat hebben jullie als team ook nodig omdat: we als team ook gedreven moeten voetballen, voor elkaar willen werken en duels willen winnen. Ik vind dit de laatste tijd veel beter gaan en door die mentaliteit gaan we zeker nog meer wedstrijden winnen.

Speel jij met een vast merk keeperhandschoen of kijk jij wat er beschikbaar is: Ik heb twee paar handschoenen van het merk Stanno, één daarvan is reserve en die gebruik ik voor trainen en het andere paar gebruik ik voor wedstrijden. Vanuit SIOS werden deze handschoenen aangereikt en ze bevallen me prima.

FC Groningen doet het prima in de competitie. Hoe reëel is de stelling, FC Groningen haalt Europees voetbal: Ik heb me hier niet echt in verdiept dus kan ik moeilijk zeggen wat ik van de stelling vindt. Ik hoop dat ze het gaan halen.

Wie denk jij dat er dit jaar kampioen van Nederland wordt en waarom: Ik heb echt geen flauw idee, de eredivisie is op dit moment zo veranderlijk als wat, ik hoop op FC Groningen maar dat wordt hem waarschijnlijk niet. Haha

Wat zijn jouw ambities als doelman. Gewoon bij SIOS spelen of ooit nog een stapje hogerop: Ik ben dit seizoen vooral bezig mijzelf te ontwikkelen. Iedere wedstrijd wordt ik een klein stukje beter. De komende seizoenen zal ik in ieder geval bij SIOS blijven, en misschien dat ik ooit nog een keer in de 1e klasse speel. Maar dat is iets wat de toekomst zal leren.

Wat zou jou basiselftal zijn als jij bondscoach Louis van Gaal een keer mocht vervangen: Als ik een keer Louis van Gaal mocht vervangen zou ik denk ik kiezen voor deze spelers: Doelman: Tim Krul, Verdedigers: Gregory van der Wiel, Bruno Martins Indi, Daley Blind, Jetro Willems, Middenveld: Kevin Strootman, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Aanvallers: Jermain Lens, Arjen Robben, Robin van Persie.