In gesprek met Piet Lekatompessij (v.v. Gorecht) over …

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Tafel Gereserveerd

Toen ik besloot om naast de F1 van SV Bedum dit seizoen ook de D2van Gorecht te gaan volgen met Puurvoetbalonline wist ik niet wat mij te wachten stond. Ik kende Gorecht van naam maar om te zeggen dat ik veel van de zaterdagclub uit Haren wist zou de waarheid niet zijn. Een paar keer ben ik ondertussen op de Koepel geweest zodat ik meerdere personen al een paar keer heb gesproken. Pieter Lekatompessij is daar een van al wordt hij door iedereen Piet genoemd. Piet, de man van de lach, van wil je een kop koffie maar ook van de mooie verhalen. Piet Lekatompessij een man met een groot hart voor de voetbalsport zal daarom als een rode draad door mijn bezoeken aan Gorecht en De Koepel lopen.

IMG 3026 

Foto: Archief PVO

De eerste dag van de herfstvakantie stond op De Koepel in het teken van de Gorecht Voetbaldagen. De eerste van de in totaal drie waarvan ik de eerste had uitgekozen om te bezoeken. Een rondje over het complex zorgde al snel voor mijn tweede directe ontmoeting met Piet Lekatompessij. Een ontmoeting die naast een paar prima tips ook een leuk nieuwtje opleverde. Een nieuwtje wat ik eigenlijk al enkele weken wist maar nog niet naar buiten gebracht mocht worden.

Maar nadat we eerst even, in mijn geval dan omdat Piet geblesseerd was, een paar ballen vanaf de achterlijn in een verlaten doel hadden gekruld ging het gesprek al snel over de resultaten van Gorecht 1. Het vlaggenschip had in het weekend via een 2-0 overwinning op De Fivel de volgende ronde van het bekertoernooi weten te bereiken. Een terechte zege volgens Piet die een goed Gorecht had gezien. ‘We waren, en wat door De Fivel werd bevestigd, de betere ploeg en we verdienden het daarom ook om de wedstrijd te winnen. De instelling van de ploeg was prima en dan bezitten wij voldoende kwaliteit om een ploeg als De Fivel te verslaan. Velen denken dat Appingedam en Glimmen onderling gaan uitmaken wie de titel in 3C gaat pakken maar daar denk ik, mits de instelling van de ploeg goed is, toch even anders over.”

We kletsten even verder en ik vroeg Piet, die voor het vierde seizoen als verzorger aan Gorecht verbonden is, naar zijn gevoel bij de zaterdagvereniging uit Haren. ‘Gorecht is een warme sociale vereniging waar het voetbal wel een belangrijke plaats inneemt maar niet alleen heersend is. Ik ben hier als verzorger actief maar daarnaast ben ik ook beschikbaar voor andere teams binnen Gorecht. Dat hoef ik niet te doen maar door de warmte en dankbaarheid die je daar voor terugkrijgt kost dat geen moeite.”

Ik vroeg hem vervolgens, wat zou jij binnen Gorecht graag anders zien of willen verbeteren. Piet kwam vervolgens met een antwoord die meer met De Koepel dan met de twee bespelers, Haren en Gorecht, te maken had. ‘Wat ik wel verbeterd zou willen zien is het beter zichtbaar maken waar de verschillende teams precies spelen We hebben het hoofdveld uiteraard maar ook het Bosveld en tunnelveld. Misschien is het wat om op de parkeerplaats iets te creëren waar op te zien valt welke duels op het tunnelveld gespeeld worden. Want als je als opa en opa bij je kleinkinderen wilt kijken en je komt in de kantine tot de ontdekking dat je op het tunnelveld moet zijn wordt je niet blij. De route parkeerplaats- kantine- tunnelveld is er niet een die opa en oma binnen vijf minuten volbrengen en daarom zou ik die extra service wel graag willen zien.”

Piet had ook nog een nieuwtje of eigenlijk ook niet want het nieuwtje wist ik al een paar weken. Piet is namelijk twee dagdelen in de week als masseur aan Gas Terra Flames verbonden. Een leuke job wat aangeeft dat Piet Lekatompessij een gerespecteerd verzorger is. Want, zo vertelde Piet, bij de Flames gaat het er zeer professioneel aan toe. ‘Gas Terra Flames moet je niet met bijvoorbeeld Gorecht vergelijken want daar doe je Gorecht tekort mee. Bij de Flames is alles perfect geregeld maar wat ik ook terecht vindt. Dat is eredivisie-niveau en dat is wel even wat anders dan als derdeklasser in het amateurvoetbal actief zijn.” Duidelijke woorden van Piet aan het slot van dit gesprek want de tijd drong want de volgende afspraak wachtte al en waar ik mede voor naar De Koepel was gekomen.