Tim Oosterhof: Glimmen is een ‘down to earth’ club

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Tafel Gereserveerd

Tim Oosterhof is de spits van v.v. Glimmen. De 29 jarige voetballer speelt al een aantal jaren samen met zijn broers, Rick en Niels voor de nu weer derdeklasser waar Tim voorlopig ook nog geen verandering in ziet komen. Dat, de manier waarop Louis van Gaal met Wesley Sneijder omgaat, een omschrijving van zijn twee voetballende broers, en wat hij van de huidige opzet van het bekertoernooi vindt is in onderstaand vraaggesprek te lezen wat Puurvoetbalonline had met de spits die al meer dan 250 keer voor het eerste elftal van Glimmen heeft gescoord.
1379756808Nghw10 tim oosterhof 250 522x391Tim kom jij al je hele voetballeven voor Glimmen uit of ben jij net als je broers Rick en Niels ook bij FC Lewenborg begonnen: Wij hebben onze jeugd doorgebracht in Lewenborg en zodoende ben ik ook bij FC Lewenborg begonnen. Op mijn 18e ben ik vertrokken naar Glimmen. Ik heb precies een wedstrijd in het eerste van FC Lewenborg gespeeld.

In de jeugd werd jij regelmatig gescout zijn voor een BVO of KNVB-selectie: Nee, dat is het niet geval. Ik ben een echte laatbloeier, waar ik voornamelijk zelf de verantwoordelijke voor ben. Laat in de jeugd ben ik pas in de spits gekomen en gaan scoren. Hiervoor was ik toch een minder opvallende middenvelder.

Jij bent een veel scorende spits. Heb jij weleens een periode gehad dat jij wekenlang niet scoorde: Ja, vaak heeft een spits wel een periode waarin het net allemaal niet lukt. Ook bij mij is dat wel eens het geval geweest. Door vertrouwen van trainers en medespelers is het mij altijd gelukt om extra sterk uit dat soort periodes te komen.

Glimmen speelt, na vorig seizoen gedegradeerd te zijn, nu weer in de derde klasse. Wat is jullie doelstelling dit seizoen: We worden door een aantal tegenstanders gebombardeerd tot titelfavoriet. Dit vooral vanwege onze komst uit de tweede klasse. Wij zien dat echter anders. Wij zullen een kanshebber zijn, maar dat zijn zeker nog drie teams in 3C. In eerste instantie gaan we voor een periodetitel en dan zien we wel wat er verder gebeurd.

Ik zag jullie in Zandeweer voor de beker tegen ZEC spelen. Ben jij ook van mening, de KNVB moet een ander systeem voor het bekervoetbal bedenken: Hier ben ik het zeker mee eens. Het is voor zowel de 5e klassers als ZEC en KRC, als ook voor ons, niet leuk om tegen elkaar te spelen. Bekerwedstrijden worden voornamelijk als oefenwedstrijden gezien en het is voor elke club wel fijn om op je eigen niveau te oefenen. Wellicht kan het bekertoernooi meer opgesplitst worden, hoewel ik niet geloof dat dit binnen de KNVB nog niet eerder is besproken.

Omschrijf jou eens als spits: Het is altijd lastig om een dergelijke vraag te beantwoorden. Ik ben geen type Freddy de Grooth die van elke plek de bal moeiteloos in de kruising legt en op snelheid leg ik het tegen de meeste verdedigers ook af. Ik probeer altijd door juiste loopacties mijzelf vrij voor de goal te spelen, wat mij wel aardig afgaat. Daarnaast kan ik ook aardig koppen. Desondanks ben ik altijd afhankelijk van de ballen van mijn teamgenoten.

Wat doe jij in het dagelijks leven: In het dagelijks leven werk ik als Assistent-Controller bij de NOM. Dit is een investerings- en ontwikkelingsbedrijf die de economie en de werkgelegenheid in de drie noordelijke provincies wilt stimuleren.

Jouw broer Rick vertelde in een interview voor de Oostermoer, als speler moet je wel bij Glimmen passen. Daar denk jij precies eender over: Daar heeft Rick gelijk in. Glimmen is een ‘down to earth’ club die geen onderscheid maakt tussen spelers uit het 1e, 4e of de dames. Het bestuur heeft gelukkig nooit de keuze gemaakt om spelers een financiële vergoeding te geven. Vrienden van mij hebben wel eens de keus gemaakt om naar een andere club te gaan, vanwege het ontbreken van een vergoeding.

Glimmen is een vereniging waar veel spelers van de 1e selectie als vrijwilliger actief zijn. Snap jij dat dit bij veel verenigingen anders is: Bij elke club zijn er uiteraard vrijwilligers, maar dit beperkt zich vaak tot de mensen die al 20/30 jaar bij een club rondlopen. Als speler van het 1e behoor je toch tot het vlaggenschip van een club. Juist dan is het belangrijk dat je ook betrokken bent bij andere zaken binnen een voetbalclub. Hier geef je een goed signaal mee af. Tegenwoordig wordt er steeds vaker en sneller van club gewisseld, waardoor een echte band met de club moeilijker ontstaat en de behoefte om wat voor je club te betekenen toch minder snel zal ontstaan. Dit is doodzonde, want vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk.

Rick: Rick staat bekend om zijn onvermoeibare vechtlust en doorzettingsvermogen. Hij is en blijft op en top fit door zijn werk bij defensie en blijft daarom heel belangrijk voor ons team. Als aanvoerder van het team kent hij zijn verantwoordelijkheden erg goed en ziet hij perfect wanneer zijn fanatiek moet worden afgewisseld met gezelligheid. Dit blijft belangrijk bij amateurvoetbal. Helaas mist Rick een aantal wedstrijden in het seizoen vanwege zijn werk. Gelukkig staat er dan een uitstekende reserve-aanvoerder klaar ….

Jij wordt ieder seizoen door minimaal vijf clubs benaderd met de vraag, wil je bij ons komen voetballen: Uiteraard ben ik wel eens benaderd door clubs, maar dit wordt vaak beperkt tot gemiddeld één club per seizoen. Dat valt dus reuze mee. Met Glimmen hebben we de afgelopen jaren een prachtige reeks neergezet. De sportieve verbetering moet daarom ook wel heel erg groot zijn, wil ik Glimmen verlaten. Ik acht de kans op een toekomstig vertrek daarom ook niet heel erg groot.

Jij hebt op voetbalnoord tien sterren achter je naam staan. Dat betekent dat jij meer dan 250 keer voor Glimmen gescoord hebt. Wat doet zoiets met jou: Als spits wil je doelpunten te maken. Het is dan natuurlijk leuk dat dit wordt bijgehouden door middel van sterren. Dit wordt toch steeds meer een besproken onderwerp. Ik moet zeggen dat binnen ons team teamgenoten zijn die mijn doelpuntenaantal beter op hun netvlies hebben, dan ik.

Als je zoals FC Groningen zoveel rode kaarten pakt snap je het echt niet als speler: Het aantal gepakte rode kaarten bij de FC is absoluut opvallend. Bij Timo Letchert heb ik het idee dat hij echt een drang heeft om zich te bewijzen en daardoor iets over de schreef gaat. De andere rode kaarten zijn natuurlijk oliedom en kost je punten. Ik moet echter wel zeggen dat ik een paar jaar strijd en passie bij de FC heb gemist. Daar kunnen we nu in ieder geval niet meer over klagen.

Niels: Bij de komst van Niels bij de v.v. Glimmen is het voor hem misschien wel erg lastig geweest om met zijn veeleisende broers samen te voetballen en tegelijkertijd de trainer en zijn medespelers te overtuigen. Je gaat met je broertje toch anders om dan met een andere speler. Hij heeft zich zonder moeite staande weten te houden en is al vrij snel een onmisbare schakel centraal achterin geworden. Dankzij zijn techniek en inzicht heeft Niels het vermogen om altijd de voetballende oplossing te vinden. Dit probeert Glimmen elke wedstrijd weer na te streven. Zolang andere clubs niet met aanbiedingen gaan komen, zal Niels de komende tien jaar uitgroeien tot één van de belangrijkste spelers uit het team.

Er is veel te doen om Louis van Gaal en Wesley Sneijder. Als jouw trainer, Gerrit Marsman, jou op die manier zou benaderen dan: Dan hadden we wel een probleem. Ik ben ervan overtuigd dat een speler het beste presteert wanneer hij vertrouwen van de trainer krijgt. Zonder vertrouwen wordt het erg lastig om samen te werken. De manier waarop Louis van Gaal met een speler als Wesley Sneijder omgaat, is bizar en doet mij denken aan hoe er werd omgegaan met Clarence Seedorf. Volgens mij moet dit echt worden voorkomen. We hebben Wesley Sneijder namelijk heel hard nodig in Brazilië.

Glimmen: De komst van een aantal Lewenborgers bij v.v. Glimmen, nu tien jaar geleden, was er behoorlijk veel rumoer bij Glimmen. Dit waren ze namelijk totaal niet gewend. Al snel bleek het rumoer totaal verdwenen te zijn en is gebleken hoe warm de club v.v. Glimmen is. Glimmen is een fijne betrokken voetbalclub waar je als voetballer en supporter graag komt. Een aantal jaren geleden is er gestart met het naleven van een bepaalde voetbalopvatting. Dit heeft ervoor gezorgd dat er op hoog niveau wordt gevoetbald bij de senioren, dames en de jeugd. Hierdoor trekken steeds minder leden weg naar de andere clubs in de Gemeente Haren. Dit is een groot compliment voor het bestuur en de vrijwilligers van de club. De naam 'Oosterhof' is al jaren een erg bekende naam bij de v.v. Glimmen. Wellicht dat het daarom ooit nog eens lukt om mijn neefjes Erwin (Groninger Boys) en Robert (VV Groningen) Oosterhof zover te krijgen om zich bij ons aan te sluiten.